Kultūras jaunumi

No 29. līdz 31.jūlijam Ērgļos norisināsies 10.novada svētki. Tie iesāksies  ar nozīmīgu pasākumu visiem, kas dzīvo, dzīvojuši vai kā citādi bijuši saistīti ar Ērgļiem pagājušajā gadsimtā un līdz šodienai. Notiks grāmatas “Reiz Ērgļos…” atvēršana. Grāmatas autore Anna Kuzina tajā apkopojusi materiālus, faktus, atmiņas par Ērgļiem 20. gadsimtā un 21. gadsimta sākumā.

29.jūlijs - svētku atklāšanas vakarā tiks sagaidīts Ērgļu novada svētku dalībnieku gājiens, bet brīvdabas skatuvē pie Ogres upes dzirnavu dambja būs grupas „Elektro Folk" koncerts un gaismas strūklaku šovs.

30. jūlijā aicinās dalība strītbolā, orientēšanās pastaigā bērniem, sīkmačos. Pie saieta nama tirgus rītā tiks piedāvāti pārsteigumi visiem pirkt un pārdot gribētājiem, piedalīties “brīnumpavāru” gatavotajos paraugdemonstrējumos, grilēšanas čempionātā, kā arī baudīt svētku kūkas. Piedalīties veiklības un velo orientēšanās sacensībās. Vakarā baudīt atmosfēru svētku koncertā un nakts ballē Ērgļu estrādē.

31. jūlijs- Svētku trešā diena- draudzības diena, kurā suminātas tiks ģimenes un to vismazākās atvasītes. Varēs just līdzi vismazākajiem rāpotājiem, un piedalīties to izpušķoto braucamrīku parādē. Kā arī piedalīties makšķerēšanas sacensībās, vērot volejbolu, mini biatlonu, ugunsdzēsēju stafeti, antīko braucamrīku parādi, bērnus iesaistīt rotaļu darbnīcā, bet pēc tam viņiem ļaut trakulības putu ballītē. Parkā pie Ērgļu slimnīcas varēs noskatīties Ērgļu teātra izrādi “Mans Luteklītis”. Bet pēc tam tikšanās ar vides veselības saimniecības “Lejas Kāķupi” vadītāju, masieri, farmaceiti un pirtnieci Agritu Gailīti, kas pastāstīs par savu pieredzi zāļu tēju vākšanā un miesas un gara veselības uzturēšanā. Interesanta izstāde atkal būs skatāma Livonijas laika velvju pagrabiņā.

Pēcpusdienā Ērgļu estrādē sāksies skatītākās un interesantākās sacensības - Ērgļu Stiprinieks, kurā par uzvarētāja godu cīnīsies spēkavīri no tuvākas un tālākas apkaimes.

Svētku noslēgumā komandu sacensību prieks un azarts, ko papildinās Ērgļu pūtēju orķestra suģestējošā mūzika un ziedojumu veiksmes tūres “Šūpojies un ripinies! Lai veicas!” laimesti.

 

Informāciju sagatavoja:

Ilze Daugiallo

Ērgļu novada pašvaldības informācijas speciāliste

T.64871299

E-pasts:info PIE ergli PUNKTS lv

22.07.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031