Kultūras jaunumi

Kanālā Re:TV 9. marta raidījumā “Īsi un konkrēti” tika  diskutēts par kultūras piedāvājumu reģionos. Kā lielākais pašvaldību un reģionu kultūras darbinieku izaicinājums gan vietējos kultūras notikumos, gan Latvijas Simtgades pasākumos ir profesionālās mākslas pieejamības nodrošināšana.

Rēzeknes pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševskis:

"Kultūras attīstībai reģionos vienīgais kā trūkst, tas ir finansējums. Nepieciešams izveidot tādu sistēmu, kas veicinātu stabilu kultūras attīstību reģionos un nodrošinātu profesionālās mākslas pieejamību.”

KM Latvijas valsts simtgades biroja reģionālo un nevalstisko projektu vadītāja Jolanta Borīte uzsver, ka galvenais izaicinājums kultūras pieejamības veicināšanai ir attieksme - gan no sabiedrības, gan pašvaldības, gan arī no valsts puses. Ir jāaudzina sabiedrība, lai varētu baudīt kultūras piedāvājumu, pašvaldībām ir jāstrādā kopā ar kultūras darbiniekiem, lai nodrošinātu kultūras piedāvājumu. Valsts kontekstā būtiski ir ieraudzīt valsts budžetu kopumā. J. Borīte norāda, ka 2016. gadā papildus finansējums ne kultūrai, ne valsts simtgadei netika piešķirts, ir jāstrādā ar esošo resursu, un tā ir mūsu kopīgā attieksme un atbildība.

Auces novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Gints Kaminskis:

„Valstij vajadzētu padomāt par iedzīvotājiem reģionos kopumā, radot svētku sajūtu un dodot iespēju ne tikai Rīgā, bet arī mazākās vietās Latvijā baudīt mūsu profesionālās mākslas kolektīvus.”

Vēl diskusijā piedalījās Rojas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Eva Kārkliņa, Jelgavas pilsētas pašvaldības domes deputāts un Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes „Kultūra” vadītājs Mintauts Buškevics.

Diskusiju raidījums "Īsi un konkrēti" ik trešdienu plkst. 21:00 kanālā Re:TV risina reģioniem aktuālos jautājumus kopā ar pašvaldību pirmajām personām un valdības pārstāvjiem. Raidījuma atkārtojums – ceturtdienās plkst.16:00.

 

Informāciju sagatavoja: 

Latvijas Reģionu Televīzija „Re:TV”

Redakcija

T. 64219043

redakcija PIE retv PUNKTS lv

Purva ielā 12a, Valmiera

Twitter/ReTV_Televizija

Facebook/LatvijasRegionuTelevizija

11.03.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031