Kultūras jaunumi

27.janvārī Daugavpils teātris dosies uz Valmieras Drāmas teātri ar vienu no saviem veiksmīgākajiem sasniegumiem – mūziklu krievu valodā „Dāmu paradīze” (rež. un libr. autors – O. Šapošņikovs). 

Tas ir mūzikls par mīlestību, modi un skaistu dzīvi. Skatītājs nokļūst fantastiskā teātra pasaulē, kas paver priekškaru kaislīgajai 19.gadsimta Parīzei. Noticēt šim ceļojumam palīdz gan oriģinālā scenogrāfija, gan ekskluzīvie kostīmi, kā arī valdzinošās balsis, kas skan Raimonda Paula mūzikas pavadījumā.

Mūzikla sižeta pamatā ir Emīla Zolā romāns „Dāmu paradīze”, stāsts par provinces meitenes likteni, kura devusies meklēt laimi modes un mīlestības galvaspilsētā Parīzē. Tomēr aiz pilsētas ārējās romantikas un krāšņām vitrīnām slēpjas bargā konkurences, melu un liekulības pasaule. Lai gan stāsts ir sarakstīts ļoti sen, viss tajā minētais ir ļoti aktuāls arī šobrīd. Tieši tāpēc radošā komanda Daugavpils teātrī iestudēto „Dāmu paradīzi” ir izveidojusi eklektisku, nepiesaistītu konkrētam laikam – kā stāstu par cilvēka tieksmēm, vēlmēm, mīlestību un modi.

Mūziklā „Dāmu paradīze” ir iesaistīti un darbojas virkne atzītu un populāru mākslinieku. Mūzikla muzikālo pavadījumu ir sarakstījis Raimonds Pauls, iestudējuma muzikālā vadītāja un viena no galveno lomu izpildītājām ir Latvijas Nacionālās Operas soliste Ilona Bagele, savukārt galveno vīriešu lomu izpilda Lietuvas rokgrupas „Soul Stealer” solists Jeronimas Miļius. Scenogrāfiju un tērpus iestudējumam veidojušas Inga Bermaka un Agnese Stabiņa (Spēlmaņu nakts 2014/2015 sezonas nominantes), bet horeogrāfijas autore ir Irina Saveļjeva, kuras dejas soļi aizveda Mariju Naumovu līdz uzvarai konkursā „Eirovīzija 2002”.

Lomās: Denīze – Nadežda Jermaka; Oktāvs Murē – Jeronimas Miļus; Burdonkls – Mihails Samodahovs; Robino – Egils Viļumovs; Orelī – Karīna Sidina; Žans – Miroslavs Blakunovs; Polīna – Karina Lučiņina; Bodī – Jurijs Losevs; Elizabete – Alda Krastiņa; Marķīze de Bova – Ilona Bagele; Deforža – Irina Kesiševa-Grigorjeva; Dāmas – Maija Korkliša un Žanna Lubgāne; Vensārs – Vladimirs Dupaks; barons Hartmanis – Ivars Brakovskis.

Biļetes – www.bilesuparadize.lv.

 

Informāciju sagatavoja:

Janīna Ivanova

Sabiedrisko attiecību vadītāja

Daugavpils teātris


30.11.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031