Kultūras jaunumi

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Andris Apinītis un Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis parakstīja sadarbības līgumu, kurā vienojās par Latvijas Nacionālā teātra iestudējuma “Skroderdienas “Silmačos”” izrādīšanu Druvienas pagasta Silmaču brīvdabas estrādē 2016.gada 23.jūnijā. Nākamgad apritēs 30 gadi, kopš Druvienā notika pirmā Latvijas Nacionālā teātra brīvdabas izrāde “Skroderdienas “Silmačos””.

"Uz šo pasākumu Gulbenes novads mūs ir centies pierunāt jau piecus gadus, bet mēs visu laiku neesam varējuši saņemties. Un, patiesību sakot, mēs esam lepni par jums, jo tas nav vienkāršs pasākums, tā nav vienkārša izrāde. Mēs esam uzņēmušies lielu atbildību. Tā ir mūsu goda lieta – izdarīt visu kvalitatīvi. Šis ir vienreizējs pasākums, jo diezin vai Latvijas Nacionālais teātris jebkad vēl vai vismaz tuvākajos 10 gados spēlēs brīvdabas izrādi,” līguma parakstīšanas brīdī teica Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis.

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī organizatoriskie jautājumi – reklāma, finanses, tehniskais nodrošinājums, ieejas biļetes. 4.jūnijā Druvienas Silmačos plānots izrādes mēģinājums, kurā piedalīsies arī divi Gulbenes novada tautisko deju kolektīvi un kori. Biļešu tirdzniecība uz pasākumu varētu sākties jau decembrī, lai Ziemas saulgriežos pārsteigtu sev tuvos ar dāvanu Vasaras saulgriežu svinēšanai Druvienā.

R.Blaumaņa lugas izrāde Druvienā ir daļa no pasākuma “Latvija līgo Druvienas “Silmačos””, kas 23.jūnijā plkst. 15.00 sāksies ar Vislatvijas amatnieku, meistaru, mājražotāju Līgo tirgu un latviskās Zāļu dienas radošajām darbnīcām. Pēc izrādes Līgo nakts un Jāņu rīta danči turpināsies kopā ar grupām “ElektroFolk”, “Auļi” un “Dārdi”.

23.jūnijā Točupītes gravā atkal skanēs “Silmaču” saimes balsis Jāņu gaidās, “Silmaču” sētā atkal ieradīsies Dūdars, viņam pa pēdām žīdu ģimenīte – pauninieks Ābrams ar dēlu Joski un šneideriene Zāra, bet priekšā jau gaidīs Bebene, Tomuļmāte un Pindacīša, un skroderdienas ies vaļā – uzbruks bites, sprāgs krāsns, pazudīs zaļā krūze un lūzīs sirdis.

Izrādes režisore – Indra Roga, scenogrāfs – Mārtiņš Vilkārsis, aktieri – Dita Lūriņa, Jānis Āmanis, Uldis Siliņš, Ivars Puga, Ivars Kļavinskis, Ģirts Liuziniks u.c.

 

Informāciju sagatavoja:

Gunta Krevica
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Gulbenes novada dome
T.26191107, e-pasts: gunta.krevica PIE gulbene PUNKTS lv

19.11.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031