Kultūras jaunumi

Viens no vasaras gaidītākajiem notikumiem Madonā ir pilsētas svētki, kad citādi mierīgā pilsēta pārvēršas par mūzikas, pasākumu un jautrības centru. Šogad Madonas pilsētas svētki notiks no 5.-7. jūnijam un to ietvaros paredzēti turpat 25 dažādi pasākumi visām gaumēm un vecumiem.

Svētki sāksies 5. jūnija vakarā ar “Baznīcu nakts” pasākumu Madonas  luteriskajā baznīcā.

Tāpat piektdienas vakarā Madonas pilsētas estrādē gaidāma Daugavpils teātra dziesmu spēle no izrādes “Īsa pamācība mīlēšanā”, kurā dzirdēsim maestro Raimonda Paula zelta fonda dziesmas. Pasākuma īpašie viesi operdziedātāja Ilona Bagele un grupas “Baltie lāči” solists Andris Baltacis.Piektdiena noslēgsies ar ballīti pie kafejnīcas Rudzons.

Kā ierasts, sestdiena būs visbagātākā ar pasākumiem, kas norisināsies gandrīz visā pilsētas teritorijā.

Kā ierasts Skolas ielā darbosies Amatnieku tirdziņš, turpat  Mīlestības graviņā un Skvēriņā gaidāmas aktivitātes un jautri pasākumi bērniem. Pēcpusdienā Priežu kalniņā notiks atpūtas pasākums ģimenēm “Pazudis un atrasts”. Ģimenes ar bērniem varēs doties arī Madonas kultūras namu uz izrādi “Un atkal Pifs”.

Organizēti tiks ne tikai kultūras pasākumi, bet arī šis tas sporta un ātruma cienītājiem. Jau par tradīciju pilsētas svētkos kļuvis ir minirallijs “Madona” un “Pro kart” kausa izcīņa kartingā. Līdz 1.jūnijam minirallijam “Madona” pieteikušās jau 50 ekipāžās, bet kausa izcīņai kartingā “Pro kart”vairāk kā 100 dalībnieki! Jaunums šogad ir vēsturisko automobiļu rallijs “Youngtimer`s rally”, kas notiks minirallija ietvaros.

2015. gads ir Dziesmu un deju svētku gads, tāpēc sestdienas vakara koncerts veltīts šim notikumam. Madonas un pārnovadu kori un deju kolektīvi ieskandinās XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus ar koncertuzvedumu “Sadziedam, sadancojam Madonā” pilsētas estrādē. Koncertā piedalīsies vairāk kā 1000 dalībnieku no Madonas un pārnovadu koriem un deju kolektīviem.

Pēc koncerta, turpat estrādē gaidāms leģendārās latviešu rokgrupas “Zodiac” koncerts. Grupa popularitāti iemantojusi ar tādām dziesmām kā “Manas mīļākās puķes”, “Taisnība”, “Tautas laiks” un citas.

Sestdienas pasākumiem bagātā diena noslēgsies ar nakts balli, kur par labu mūziku un noskaņojumu rūpēsies viesiem zināmā grupa “CREDO” un DJ Roberts Lejasmeijers.

Svētdienas svētku programma iesāksies īsti pirms pusdienlaika ar jauniešu vidū populāro ielu basketbola turnīra “Topbumba”1.posmu Saieta laukumā.

Tāpat būs iespējams doties piedzīvojumu pārgājienā ģimenēm, ko organizē azartiskā jauniešu biedrība “Pie Kraujas”.

Savukārt pēcpusdienā Saieta laukumā gaidāms Madonas pūtēju orķestra koncerts.

Svētki noslēgsies Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolā ar jauniešu kora garīgās mūzikas koncertu “Gaismas ceļš”, kas veltīts Madonas trūcīgo bērnu atbalstam.

Ar pilnu programmu un pasākumu laikiem iespējams iepazīties www.madona.lv

 

Vairāk informācijas:

Kultūras nodaļas vadītājs

Jānis Kļaviņš, tel. 26131727, e-pasts janis.klavins PIE madona PUNKTS lv

01.06.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031