Kultūras jaunumi

Šā gada 16. maijā arī Lubānā atzīmēsim muzeju nakti. Šajā pasākumā, kurš Latvijā un Eiropā notiek jau vairākus gadus, Lubāna piedalās pirmo reizi. 2015. gada muzeju nakts tēma “Rainim un Aspazijai - 150”, tāpēc arī 16. maija naktī meklēsim dzejnieku daiļrades atspulgus dzīves līkločos, mūzikā, dejā, mākslā, mīlestībā, šodienā un ne tikai. Muzeju nakti izmantosim kā platformu arī citiem nozīmīgiem un baudāmiem notikumiem.

Plkst. 16.00 Lubānas novada tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrā atklāsim Latvijas tekstilmākslas asociācijas mākslinieku Ineses Jakobi, Vitas Plūmes, Ineses Birztiņas darbu izstādi. Šo pasākumu skanīgi papildinās etnoperkusionists Nils Īle. Pasākums tiek organizēts sadarbībā ar Valsts Kultūrkapitāla fondu un Lubānas novada pašvaldību.

Gatavojoties mācību gada noslēgumam, muzeju nakts pasākumus papildināt ir apņēmušies arī Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolas Lubānas filiāles audzēkņi un skolotāji, tāpēc neilgi pēc izstādes atklāšanas, visi laipni aicināti palikt Tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrā, lai baudītu jauno mūziķu sniegumu

Pēc kultūras un muzikālajiem pasākumiem, un mazas atelpas, Lubānas vidusskolas gidu pulciņš aicina doties neierastā pastaigā pa mītiem un leģendām apvītajiem Lubānas vecajiem kapiem. Kas zina, iespējams atradīsim arī kādu leģendu par Raini vai Aspaziju!

Plkst. 23.00 tiksimies pie mazās skatuves (sliktu laikapstākļu gadījumā Lubānas novada tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrā), kur savdabīgā dzejas un dejas uzvedumā tiksimies ar Raiņa un Aspazijas daiļradi un dzejnieku personības atspulgiem.

Pusnaktī pirmo muzeju nakti Lubānā noslēgsim ar romantisku un muzikālu priekšnesumu baudījumu “Nakts mūzika”, kuram cauri vīsies mīlestība visās tās izpausmēs.

Muzeju nakts pasākumu organizēšanā ir iesaistījušies daudz dalībnieku un interesentu gan no Lubānas kultūras nama, Lubānas vidusskolas, Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolas Lubānas filiāles, Jauniešu centra, gan arī Lubānas iedzīvotāji un entuziasti. Vislielākais prieks konstatēt, ka ļoti lielu iniciatīvu izrādījuši Lubānas novada jaunieši, kas liecina par to, ka mēs paši spējam radīt skaistumu un nest gaismu arī nakts stundās. Tāpēc laipni aicināti visi Lubānas novada iedzīvotāji un viesi kuplināt pirmo muzeju nakti Lubānā!

Informāciju sagatavoja Lubānas novada tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centra speciālists Aigars Noviks

11.05.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031