Kultūras jaunumi

Februārī Pārgaujas novadā sev tīkamu nodarbi varēs atrast ikviens! Šajā mēnesī paredzēta dažāda un piesātināta kultūras un sporta pasākumu programma, sākot ar sveču dienas atzīmēšanu.

6. februārī plkst. 11.00 Stalbes tautas namā notiks Sveču dienas pasākums. No plkst. 11.00 darbību uzsāks radošās darbnīcas, kurās ikviens interesents varēs izmēģināt roku vaska sveču liešanā, koka grebšanā un dažādos rokdarbos. Vēlāk, plkst. 12.00 notiks dāmu kvarteta  „AD REM” koncerts un plkst. 13.00 Stalbes vidusskolas skolēnu koncerts. Pēc koncerta novada iedzīvotāja Jura Leimaņa ceļojums uz Nepālu stāstos un fotogrāfijās.

Dienas izskaņā plkst. 18:00 Stalbes tautas namā tiks demonstrēta Oskara balvai nominētā animācijas filma "Akmeņi manās kabatās" (režisore S. Baumane).


7. februārī jauniešu biedrība “VARI UN DARI!” aicina uz hokeja laukuma atklāšanu. No plkst. 11.00 paredzētas dažādas aktivitātes – kopīgā slidošana ar īstiem sniegavīriem, stafetes uz ledus ar slidām bērniem, pieaugušajiem un ģimenēm. Plkst. 13.00 - 14.00 norisināsies draudzības spēle hokejā - jauniešu biedrība  ' VARI UN DARI!" pret Pārgaujas novada deputātu un darbinieku komandu. Vēlāk paredzēta lielbumbas spēle hokejā un slidot un spēlēt gribētāju laiks.

Atšķirīgs pasākums šajā pašā dienā paredzēts Raiskuma pagasta pārvaldes mazajā zālē, kur plkst. 15.00 uz muzikāli literāru pēcpusdienu aicinās dziesmu autors Juris Krūze un dzejniece Dzidra Inkina.

7. februāra vakarā plkst. 19.00 Auciemmuižā būs vērojama filma par hokeju “Leģenda. Dinamo.”


Pirmo reizi Pārgaujas novadā tiks atzīmēta Valentīna diena. 13. februārī plkst. 22.00 Straupes tautas namā notiks Mīlestības svētkiem veltīta MASKU BALLE. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies atraktīvā puišu grupa „VĒJA RADĪTIE”. Pasākumā paredzēta loterija, atrakcijas, BALVAS, kā arī darbosies foto stūrītis. 



Sadarbojoties sporta klubam “Pārgauja” un jauniešu biedrībai “Straupes jaunieši”, pirmo reizi norisināsies PĀRGAUJAS NOVADA ZIEMAS OLIMPIĀDE 2015. Tā paredzēta 21. februārī ap Straupes sporta zāli un estrādi. Sākums plkst. 10:00. Aktivitātes būs gan lieliem, gan maziem! Būs biatlons, hokejs, distanču slēpošana, piku mešana, kamaniņas, ziemas stafetes, tēja, mietu maize, ugunskurs, sprints, sniegavīru celšana un krāsošana!


21. februārī plkst. 19:00  Raiskuma pagasta tautas namā Auciemmuižā Regīna Devīte uzstāsies jaunajā solo izrādē “Visa dzīve priekšā”, kas veidota pēc pasaules slavenā franču rakstnieka Romēna Garī romāna motīviem.


Arī mēneša beigās gaidāmi vairāki aizraujoši notikumi. 27.februārī plkst. 18:00 Straupes tautas namā tiks demonstrēta mākslas filma par azartspēļu vilinājumu un postu - "Spēlmanis".


Jau trešo gadu Auciemmuižā notiks sacensības atlētiskajā fitnesā - 28. februārī plkst. 12.00 gaidīti stiprinieki, kuri vēlas pārbaudīt savas spējas spēka divcīņas vingrinājumos, pietupienos ar svara stieni plecos un svara stieņa spiešanā guļus. Sacensību dalībnieki papildus spēka vingrinājumiem varēs piedalīties ķermeņa muskulatūras pozu demonstrējumā. Piedaloties šajā izvēles programmā, sacensību dalībniekam bija jābūt atlētiskā fitnesa sacensību reglamentam atbilstošā apģērbā.


Februāra pēdējās dienas noslēgumā, 28. februāra plkst. 19.00, Rozulas tautas namā norisināsies par tradīciju kļuvušais talantu vakars “Nāc pulkā, rādi, ko proti!” Kā stāsta viena no pasākuma rīkotājām Ilze Krivašonoka, iepriekšējos gados iepazīti gan talantīgi dziedātāji, gan mūzikas instrumentu spēlētāji un dejotājus. Bet daudzos no mums slēpjas arī citi talanti, tāpēc tiek gaidīti arī netradicionālu talantu īpašnieki. 

Uz tikšanos Pārgaujas novadā!

Informāciju sagatavoja:

LĪGA HOFMANE

Pārgaujas novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Attīstības plānošanas nodaļa

Mob: 26368154

 

Mājas lapa: www.pargaujasnovads.lv

Twitter: @Pargaujasnovads

06.02.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031