Kultūras jaunumi

Pasākuma organizatori - biedrība „Jauniešu vētra” ielūdz visus uz dabas izziņas pasākumu 27. septembrī plkst. 11:00 Skaņākalna dabas parkā, pie pašas Skaņākalna klints.

Pasākuma laikā tiks izstādītas Latvijas meistaru veidotās koka skulptūras, kas vēlāk tiks izmantotas jaunas – „Skaņu takas” – radīšanai Skaņākalnā.

Ikviens ir laipni aicināts uz trim radošajām darbnīcām. Pirmajā no tām ārstniecisko augu pazinēja Zeltīte Kaviere dalīsies zināšanās par ikdienā dabā sastopamajiem ārstnieciskajiem augiem, otrajā – Dabas aizsardzības pārvaldes vides izglītības speciāliste Ivita Ģērmane izglītos klausītājus par visapkārt esošo dabas daudzveidību un lietām, kas ikvienam būtu jāielāgo, atrodoties dabā. Savukārt trešo darbnīcu vadīs kokapstrādes meistars, kas parādīs, kā no koka bluķa var izveidot acīm tīkamu un skaistu skulptūru.

Pasākumā ir padomāts arī par aktīvā dzīvesveida piekritējiem. Parka teritorijā tiks rīkotas orientēšanās sacensības, kuru galvenais mērķis, izmantojot savas zināšanas un pieredzi par apkārtējo vidi, izpildīt interesantus un aizraujošus uzdevumus. Būs iespēja izmēģināt klinšu kāpšanu un līdzsvara meistaru nodarbības par virvēm, arī mezglu siešanu. Lietpratēji iepazīstinās ar mūsdienās iecienītu nodarbi – slackline, kas ir balansēšana uz starp diviem kokiem nostieptas platas lentes. Apmeklētājiem būs iespēja pārbaudīt gan savu līdzsvaru, gan noraudzīties, kā līdzsvara meistariem tas izdodas pat ar koka bluķi rokās.

Papildus aktivitātēm norisināsies arī vietējo mājražotāju un amatnieku tirdziņš. Atsaucīgie Kārļu skolas jaunieši demonstrēs koka auto, pierādot, ka koki un koksne ir ne vien plaši pielietojami, bet bez tiem arī nevaram iztikt.

Akustiskajā koncertā ar dziesmām un ģitārspēli uzstāsies Agrita Gruzdiņa, Ķoņu skolas mūzikas skolotāja, un Raitis Jelevičs, seno mūzikas instrumentu meistars ar saviem kolēģiem.

Pasākums ilgs no plkst. 11:00 līdz 15:00. Tiem apmeklētājiem, kas savus auto atstās pie Skaņākalna dabas parka ieejas un tālāk dosies kājām, ieeja dabas parkā būs bezmaksas. Savukārt parka apmeklētājiem, kuri uz pasākuma norises vietu vēlēsies ierasties ar savu personīgo automašīnu, būs jāmaksā standarta ieejas maksa – 5 EUR.

Pasākumu projekta „Radām novadām” ietvaros organizē biedrība „Jauniešu vētra” sadarbībā ar Mazsalacas novada domi, Mazsalacas novada Kultūras centru un Mazsalacas novada Tūrisma Informācijas un Uzņēmējdarbības atbalsta centru. Finansiālo atbalstu nodrošina Latvijas vides aizsardzības fonds un Mazsalacas novada pašvaldība.

Ļoti priecāsimies redzēt ikvienu mūsu pasākumā, lai iegūtu noderīgas zināšanas un visi kopā labi pavadītu laiku!

 

 

Ilze Sauša
Pasākuma „Koks un skaņas atdzīvojas Mazsalacā” koordinatore
Plašāka informācija: tālr.: 20067030, e-pasts: sausa.ilze PIE gmail PUNKTS com

22.09.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031