Kultūras jaunumi

Zinību dienā, 1.septembrī, plkst.17.00 Valmieras Kultūras centrā notiks īpašs Valmieras Mūzikas skolas audzēkņu un pedagogu koncerts – dāvana skolēniem un ģimenēm, uzsākot jauno mācību gadu.

            Pasākumā būs klausāmi ne tikai individuāli muzikālie priekšnesumi, bet tajā uzstāsies arī kori, orķestri un stīgu kvartets. Tāpat sevi prezentēs jaunie Valmieras Mūzikas skolas pedagogi. Koncerta sākumā, kā ierasts, svinīgi zālē tiks ievesti paši mazākie – 1.klašu audzēkņi.

            „Šis ir tradicionāls jaunā mācību gada atklāšanas koncerts, kas vienmēr pulcina plašu klausītāju loku. Ieradušies ne tikai vecāki, bet arī māsas, brāļi, vecvecāki un citi radinieki, jo koncertā valda pozitīva gaisotne, skan liriska un mazliet vasarīga mūzika, atgādinot ikvienam par brīvdienām un tuvojošos krāšņo rudeni,” stāsta Valmieras Mūzikas skolas direktors Aivars Cepītis.

            Sagaidot jauno mācību gadu, skolas direktors audzēkņiem novēl nezaudēt vēlmi apgūt mūziku un iepazīt instrumentu. „Saprotu, ka mācīšanās process bieži vien ir smags, prasa pacietību un garas stundas cītīga darba, taču vēlu, lai skolēnos valda izturības, možuma, varēšanas un drosmes gars, nevis slinkums. Parasti skolēni līdz 9.klasei ir jāmudina, bet pēc tam viņi saprot – tas bija tā vērts, gribu turpināt! Novēlu reiz izjust šo sajūtu ikvienam mūsu skolas audzēknim!”

            Savukārt pedagogiem A. Cepītis atgādina, ka par visu svarīgāka ir vēlme bērniem iemācīt zināšanas un prasmes, jo gandarījums, kas pārņem redzot savu skolēnu spēlējam brīnišķīgu skaņdarbu, kas saviļņo ikvienu skatītāju zālē, ir neaprakstāms. „Celsim latiņu vēl augstāk, jo visi gribam, lai Valmieras Mūzikas skola reiz iegūtu vidusskolas statusu!”

Informāciju sagatavoja:
Justīne Deičmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste

29.08.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031