Kultūras jaunumi

8.un 9.augustā Kārķos notiks Pagasta svētki. Iecerētas tradicionālas aktivitātes, taču būs arī daudzas jaunas lietas.  Kārķēnieši aicina svētkos piedalīties savējos, radus, draugus un ikvienu, kurš vēlas izbaudīt skaistu augusta otrās nedēļas nogali.

Domāts ir par visām paaudzēm un dažādām interesēm.  Galvenais šo svētku mērķis – mājas un kopības sajūta. Tāpēc arī iecerēta māju vietvārdu norāžu konkursa uzvarētāju apbalvošana, vietvārdu norāžu fotoizstāde, pēc sportiskās aktivitātēm būs kopīga plakšu putras baudīšana. Koncertā uz skatuves kāps lieli un mazi kārķēnieši, kuri Kārķos nedzīvo, bet sirdī joprojām viņi visi ir mūsējie.

Pagasta svētki aizsāksies piektdien, 8. augustā ar ziedu kārtošanu pagasta centrā, bijušās kārķēnietes Zanes Studentes modernās mākslas darbu izstādes un jauniešu sporta godalgu izstādes atvēršana, kuru vecāku un vecvecāku saknes ir Kārķos. Pulksten 18.00 paredzēts velobrauciens dažādām vecuma grupām ar interesantiem uzdevumiem. Pulksten 20.00 – Kārķu amatierteātra iestudējumā Anitas Grīnieces luga “Puķu brokastis”.

Sestdienas rīts sāksies neparasti – pulksten 7.00 būs pagasta iedzīvotāju modināšanu. Kā – tas noslēpums. To izbaudīs ikviens, kas nakšņos pagasta centrā. Pulksten 8.00 Zolītes turnīrs tauta namā, pulksten 10.00 Lustiņdruvā Kārķu tautas nama bērnu teātra izrāde “Kas man par to būs”, pēc tam bērnus pie skolas gaidīs piepūšamās atrakcijas un vairākas citas interesantas izklaides. Pulksten 12.00 svētku uzrunas, māju vietvārdu norāžu konkursa uzvarētāju apbalvošana, mājražotāju tirdziņš, bufete, sportiskas aktivitātes, kas solās būt ļoti interesantas. Komandu sacensības būs divās disciplīnās – dvieļbolā un jautrības stafetē. Individuāli varēs sacenties šautriņu mešanā, šaušanā, cīņās virs dubļu vannām, kastingā (makšķerēšanā), basketbola soda metienos, māsrestlingā un vairākās citās aktivitātēs. Pie muzikālās sienas ikvienam neparastā veidā būs iespēja izspēlēt Kārķu himnu vai kādu citu sev mīļu melodiju.

Pulksten 16.00 – kopīgs launags. Pulksten 20.00 skanēs koncerts “No maliņu maliņām”, kas sasauks kopā dziedošos kārķēniešus, kuri ikdienā dzīvo citviet.

Pulksten 22.00 tautas namā balle, spēlēs grupa “Alianse”, ieeja – bez maksas.  Balle -līdz pirmajiem gaiļiem.

Ja vaicājam kā zaķis prasa zvēriem – Kas man par to mums būs, ja to visu redzēšu?  Atbilde ir vienkārša – svētku prieks, kas dos spēku ikdienai.

 

Informāciju sagatavoja: Lauku tūrisma speciāliste Sandra Pilskalne

07.08.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031