Kultūras jaunumi

Valmieras pilsētas svētku laikā sestdien, 5.jūlijā, no plkst.11.00 līdz 16.00 Valmieras Vecpuišu parks pārtaps par „Jauniešu parku”. Apvienojoties Valmieras jauniešu organizācijām, „Jauniešu parkā” norisināsies dažādas radošas, sportiskas un muzikālas aktivitātes, kurās ikviens – gan liels, gan mazs – varēs pārbaudīt savas prasmes un izveicību.

Pasākuma ietvaros Valmieras Jauniešu dome apmeklētājus priecēs ar muzikālu koncertu, kā arī tā būs padomājusi par sportiskām nodarbēm, organizējot basketbola turnīru. Tāpat organizācija būs izveidojusi „Milzu dambretes” laukumu, kur par spēles „kauliņiem” varēs kļūt „Jauniešu parka” apmeklētāji.

Valmieras Jaunatnes centra „Vinda” šūšanas studija „Fantāzija” aicinās vienoties valmieriešus un pilsētas viesus kopīgas Valmieras segas veidošanā. Savukārt nodibinājums „Fonds „Iespēju tilts”” un Vidzemes kultūras un mākslas biedrība „Haritas” būs parūpējušās par dažādām radošām aktivitātēm, piemēram, krellīšu, rokassprādžu, auduma puķu gatavošanu un mūzikas instrumentu izveidi. Turklāt svētku viesi būs aicināti dalīties stāstos par neaizmirstamāko Valmieras kultūras pasākuma apmeklējumu.

Tāpat interesentus atraktīvā veidā uzrunās „AISEC” Valmieras pārstāvji, realizējot projektu „Globālais ciemats”, kura mērķis ir veicināt Valmieras iedzīvotāju un viesu izpratni par dažādu tautu tradīcijām un kultūru. Plānots, ka šogad savu valsti pārstāvēs pieci ārzemnieki, to prezentējot ar īpašu „rokdarbu darbnīcu”, kurā varēs piedalīties ikviens pasākuma apmeklētājs. Jāteic, ka svētku viesiem būs iespēja nofotografēties arī jautrā foto stūrītī.

Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatnes Valmieras nodaļa „Jauniešu parkā” konstruēs labirintu „Iepazīsties – LSK Jaunatne”, to papildinot ar dažādiem uzdevumiem. Savukārt Ziemeļlatvijas Lauvēnu klubs veidos „Labo darbu stūrīti”, kurā, sadarbojoties ar pasākuma apmeklētājiem, tiks radīts veltījums Valmierai.

Jāpiemin, ka valmieriešus un pilsētas viesus „Jauniešu parkā” priecēs arī Valmieras Mākslas vidusskolas audzēkņu darbu izstāde „Stāsts par pilsētu”. Tajā būs aplūkojamas dažādos stilos gleznotas pilsētas ainavas. Īpašus pasākumus būs sarūpējusi arī starptautiska nevalstiskā bezpeļņas brīvprātīgo organizācija AFS un biedrība „Jauniešu vētra”.

Informāciju sagatavoja:
Justīne Deičmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob. tālr.: 26186068

04.07.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031