Kultūras jaunumi

Turpinot februārī aizsākto tradīciju, jau ceturto reizi valmieriešus un pilsētas viesus aicinām uz Ceļotāju stāstu vakaru, kas 29.maijā plkst.18.30 norisināsies Valmieras Tūrisma informācijas centrā. Šoreiz pasākuma viešņa būs Aiva Lāce, kura Eiropas brīvprātīgā darba ietvaros gadu pavadījusi Kamčatkas pussalas dabas parkā „Bistrinskij” un par piedzīvoto vēlas pastāstīt arī citiem.

2013.gada 8.maijā Aiva pirmo reizi izkāpa Petropavlovskas – Kamčatkas lidostā. Pēc tam devās deviņu stundu garā ceļā ar autobusu uz Esso ciematu, kur atrodas dabas parka „Bistrinskij” galvenā mītne un vieta, kas kļuva par Aivas mājvietu gada garumā. Viņa ir devusies līdzi ziemeļbriežu tabūniem un ar fotogrāfiju palīdzību dokumentējusi to gaitas, gatavojusi „landorikus” jeb ganu maizi, kā arī vairākkārt satikusi lāčus. Tie pat ir klauvējuši pie Aivas mājas logiem un meklējuši, ar ko panašķēties ciemata atkritumos. Aiva atklāj – ikdienā vienmēr līdzi bija jānēsā signālraķete, savukārt pārvietošanās procesam bija jābūt iespējami skaļam. Ja lāci tomēr gadījās satikt, bet ķepainis cilvēku nebija ieraudzījis, bija jāmāk klusi aiziet, jo lāči slikti redzot.

Līdz ar aizraujošajiem stāstiem par piedzīvoto interesentiem būs iespēja uzzināt arī lietderīgu informāciju par Eiropas brīvprātīgo darbu un tā plašajām iespējām.

Dalība Ceļotāju stāstu vakaros ir bez maksas, tomēr vietu skaits ir ierobežots, tāpēc aicinām visus interesentus, kas vēlas klātienē izjust piedzīvojumu garšu un uzdot savus jautājumus, pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pastu tic PIE valmiera PUNKTS lv, ierodoties personīgi Valmieras Tūrisma informācijas centrā vai zvanot pa tālruni 64207177. 

Iepriekšējā Valmieras Tūrisma informācijas centra rīkotajā Ceļotāju stāstu vakarā viesojās Kārlis Bardelis, kurš stāstīja gan par savu piedzīvojumu, sekojot Polārā loka līnijai, satiktajiem cilvēkiem un „iekšējo dzinuli”, gan par ceļu, kā nokļuvis līdz šim piedzīvojumu pilnajam dzīvesveidam.

Jāpiemin, ka, tuvojoties vasaras sezonai, Valmieras Tūrisma informācijas centrs noslēgs šo Ceļotāju stāstu vakaru sēriju, lai jau rudenī interesentus aicinātu uz kādu citu tematisko tikšanos.

Informāciju sagatavoja:
Veronika Časnoviča
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
Tūrisma informācijas konsultante
Mob.tel.: 28888760

20.05.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031