Kultūras jaunumi

Jau 10. maijā, uz Latvijas un Igaunijas valstu robežas norisināsies 12. Lielais labdarības robežtirgus! Visas dienas garumā dvīņu pilsētās Valkā un Valgā notiks ne tikai tirgošanās, bet atrakcijas visām gaumēm dienas garumā.

Rīt, robežtirgus laikā, dzims jauns sporta veids - uz abu valstu robežas ar siksnām ap galvām spēkosies abu valstu mēri! Redzēs, kurš kuru ievilks robežas otrā pusē!

Nopērkams būs itin viss – šobrīd dalībai tirgū pieteikušies gandrīz 200 tirgotāji no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas. Varēs iegādāties slavenos sīpolus no Peipusa ezera, kūpinātas pīles un čilli ievārījumu! Aicinām ikvienu, kurš vēlas iegādāties puķu stādus un podus, garšaugus, ziemcietes, gladiolu sīpolus, zemeņu stādus, augļkokus, krūmus un dekoratīvos krūmus, tas viss stādu zonā aiz Valkas autoostas līdz robežai!

Dažādi kūpinājumi, mājas sieri, maize, zivis, medus, saldējums un konditorejas izstrādājumi, kopskaitā teju 50! Rajas ielā, Valgā, būs amatnieku tirgus zona, kur varēs iegādāties rokdarbus un adījumus, ādas un vilnas izstrādājumus, keramiku, koka izstrādājumus un rotaļlietas, daiļamatniecības preces un rotas. Rūpniecības preces - Raiņa un Sēlijas ielās.

Pirmo reizi pasākuma vēsturē notiks konkurss gaļas ražotājiem jeb „1. Starptautiskais gaļas un desu festivāls”. Festivāla žūriju vadīs un gardos izstrādājumus vērtēs raidījuma “Mūsdienu Latvijas garša” šefpavāru supersezonas uzvarētājs un restorāna «Kaļķu vārti» šefpavārs Raimonds Zommers.

Konkurss norisināsies trīs kategorijās – atsevišķi tiks vērtēti uzņēmumi, kas ražo gaļas izstrādājumus, mājražotāji, kā arī amatieri. Arī apmeklētājiem būs iespēja nogaršot ražotāju piedāvātos izstrādājumus. Festivālā noteiks laureātus un pasniegs apbalvojumus šādās nominācijās – „Gardākā” un „Cēlākā”.

Jau tradicionāli Robežtirgus ideja un mērķis ir labdarība. Līdzekļi par tirdzniecības vietu nomu un loteriju tiek atvēlēti kādam konkrētam mērķim. Valkas un Valgas pašvaldību vadītāji un pārstāvji vienojās šī gada tirgus ieņēmumus ieguldīt unikālu šūpoļu uzstādīšanā uz Valkas – Valgas robežas. Šūpojoties, būs iespēja vienlaikus būt divās valstīs.

Atzīmējot abu valstu 10 gadu iestāšanos Eiropas Savienībā, pasākumā piedalīsies arī pārstāvji no Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā un Igaunijā.

Arī šogad apmeklētājus iepriecinās daudzveidīga kultūras programma – uz skatuves spēlēs ansambļi un vietējie izpildītāji. Vakara turpinājumā - rokkoncerts. Pirmo gadu notiks strītbola sacensības.

Pasākuma vadītāji programmu pieteiks gan latviešu, gan igauņu valodā. Vakara noslēgumā zaļumballe ar grupu “Emburgas zēni” un “OnuPoeg”.

Vairāk informācijas www.valka.lv sadaļā “Robežtirgus”.

 

Informāciju sagatavoja:

Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brūvere, 64707489, 26444002

09.05.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031