Kultūras jaunumi

Pirmo reizi Latvijā „Klasiskā krievu baleta” trupas izpildījumā, Hasana Usmanova vadībā gaidāmas trīs pirmizrādes – „Gulbju ezers”, „Apburtā princese” un „Žizele”. Pēc ilgas un veiksmīgas turnejas Eiropā un ASV teātris sāks savu ceļojumu pa Latviju. 23.martā plkst.17.00 Valmieras Kultūras centrā skatītājiem būs iespēja vērot vienu no trim baleta izrādēm – „Gulbju ezers”.

Kā apgalvo trupas dalībnieki: „Ja pasaulē ir māksla, kura var iekarot visu sirdis, iekļūt cilvēka dvēseļu dzīlēs un likt priecāties, tad tā ir klasiskās dejas māksla – balets.”

„Gulbju ezers” ir balets, kas vienmēr baudījis skatītāju sajūsmu. Tajā Čaikovska skaistā mūzika apvienojas ar Mariusa Petipā un Ļeva Ivanova ģeniālo horeogrāfiju. Gulbju ezera valdzinājums kā magnēts pievelk sapņotāju princi Zigfrīdu. Savukārt Odīlija, kas kā ūdens piliens līdzīga daiļajai gulbju princesei Odetai, iekāro jaunekli. Cīņa, mīļotās Odetas ievainojums, uzvara pār ļaunumu, kas ir tikai šķitums... Izrāde divos cēlienos, četrās ainās ar krāšņām dekorācijām un tērpiem. Solisti – starptautisko konkursu laureāti Natalia Kungurceva un Aleksandrs Butrimovičs.

„Klasiskais krievu balets” ir jauna un veiksmīga Maskavas klasiskās dejas trupa. Tās sastāvu veido Maskavas Horeogrāfijas akadēmijas, Sanktpēterburgas Krievijas baleta akadēmijas un citu slavenu Krievijas baleta skolu absolventi. „Klasiskā krievu baleta” komandas veidošanā piedalījies tā mākslinieciskais vadītājs un solists Hasans Usmanovs. Trupas repertuāru galvenokārt sastāda izrādes no klasiskā baleta mantojumiem, kas iekļautas Krievijas baleta zelta fondā, piemēram, Pētera Čaikovska šedevri „Gulbju ezers”, „Apburtā princese”, „Riekstkodis” un citi.

Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas „Biļešu paradīzes” kasēs, elektroniski www.bilesuparadize.lv un Valmieras Kultūras centra kasē.

Informāciju sagatavoja:
Justīne Deičmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste

12.03.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031