Kultūras jaunumi

Aizvadītajā nedēļā noslēdzās Alūksnes novada pašvaldības Kultūras un sporta nodaļas sadarbībā ar novada muzejiem un kultūras iestādēm rīkotais tūrisma konkurss novada skolēniem „Dodies šurp, uz pasaules malu, rūdīt raksturu savu - 4”.

Šis konkurss notiek jau ceturto reizi un tā mērķis ir aicināt skolēnus papildināt zināšanas par sava novada vēsturi, kultūrvidi un tūrismu, kā arī rosināt apmeklēt vietējos kultūras pasākumus.

Konkursā piedalījās Bejas pamatskolas 2. klase, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 10.A klase un Alūksnes Bērnu un jauniešu centra Dzīvesprasmju skoliņa „Princešu studija”. Saskaņā ar konkursa nolikumu, vērtēšana notika divās vecuma grupās - 1. - 6. klase un 7. - 12. klase.

Nolikums paredzēja, ka, lai piedalītos konkursa finālā, komandām bija jāapmeklē trīs pašvaldības muzeji vai tūrisma objekti un trīs kultūras pasākumi Alūksnes novadā. Konkursa dalībnieki bija apmeklējuši Zeltiņu muzeju, Alūksnes muzeju, Viktora Ķirpa Ates muzeju, Jaunlaicenes muižas muzeju, Veclaicenes muzeju, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas muzeju, dabas muzeju „Vides labirints”, Spidzenieku pilskalnu. Savukārt konkursa laikā apmeklēto kultūras pasākumu vidū bijušas dažādas izrādes bērniem, radošās darbnīcas, Pļaujas svētki, Alūksnes novada svētki, pārgājiens, Bānīša svētki, lekcija „Ieroči un karošana Latvijā 14.- 16. gadsimts”.

Finālā katru komandu pārstāvēja trīs dalībnieki, kuriem nelielā prezentācijā vai video bija jāpastāsta par redzēto un dzirdēto konkursa laikā apmeklētajos objektos un kultūras pasākumos, kā arī jāveic dažādi uzdevumi par apmeklētajām vietām. Par redzēto un izzināto jaunākie dalībnieki stāstīja interesantās prezentācijās, bet ģimnāzijas audzēkņi – video materiālā.

Lai gan konkursa nolikums paredzēja, ka pirmo trīs vietu ieguvēji katrā vecuma grupā saņem atšķirīgas balvas, konkursa žūrijas komisija, vērtējot dalībnieku prezentācijas, pieņēma lēmumu, ka galveno balvu – braucienu uz ūdens atrakciju parku „Aura” Tartu Igaunijā saņems visas trīs komandas, kas šogad piedalījās konkursā!

 

FOTO:  Konkursa dalībnieki veic uzdevumu, kurā pareizā secībā jāsaliek fotogrāfijas, kas atspoguļo linu apstrādes gaitu

Foto: Didzis Eglītis

 

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,

Alūksnes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

tālrunis: 64381488

evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv

www.aluksne.lv

19.11.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031