Kultūras jaunumi

31.oktobrī notika Valmieras pilsētas pašvaldības domes sēde, kurā tika lemts par Valmieras Kultūras centra direktora iecelšanu. Ar deputātu vienbalsīgu lēmumu par Valmieras Kultūras centra direktoru tikai ievēlēts Toms Upners, kurš kopš 2012.gada 1.jūlija veica direktora vietnieka pienākumus.

Jaunā kultūras centra direktora iepriekšējā darba pieredze saistīta ar kultūras un sporta pasākumu organizēšanu Valmieras pilsētas pašvaldībā, kā arī viņš ir darbojies sabiedrisko attiecību jomā. Toms Upners no 2008. līdz 2010.gadam strādāja Valmieras pilsētas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta nodaļā par speciālistu jaunatnes un sporta lietās, no 2010. līdz 2012.gadam pildīja Valmieras Izglītības pārvaldes speciālista sporta jautājumos pienākumus, savukārt no 2012.gada 1.jūlija Toms Upners ir Valmieras Kultūras centra direktora vietnieks.

Iezīmējot turpmākās darbības vīziju, Toms Upners norāda, ka Valmieras Kultūras centra pamatfunkcija būs pašdarbības kolektīvu darbības atbalstīšana un Dziesmu un Deju svētku tradīciju stiprināšana. „Valmierā ir izveidojušās labas kultūras projektu iestrādnes, kas sekmējušas daudzveidīgas kultūras dzīves attīstību. To lieliski apliecināja arī nesen iegūtais tituls konkursā „Eiropas Gada pašvaldība 2013”, kurā Valmiera uzvarēja nominācijā „Pašvaldība kultūrai”. Mans primārais uzdevums būs saglabāt kultūras latiņu augstā līmenī, kā arī meklēt jaunus projektus un iniciatīvas, lai efektīvāk atbildētu uz iedzīvotāju vēlmēm. Kopīgi ar citu kultūras iestāžu vadītājiem vēlos izveidot kultūras stratēģiju, kā arī vienoties par turpmāko darbību, lai veidotu vienotu Valmieras kultūras tēlu,” tā T.Upners. Tāpat jaunais Valmieras Kultūras centra direktors uzsver nepieciešamību pēc uzlabojumiem Valmieras Kultūras centra infrastruktūrā: „Jau ilgstoši ēkā nav veikti būtiski uzlabojumi, kā rezultātā liela daļa infrastruktūras nav piemērota mūsdienu kultūras dzīves prasībām. Meklēšu veidus, kā piesaistīt finansējumu telpu un fasādes labiekārtošanai, lai arī vizuāli un tehniski Valmieras Kultūras centrs atbilstu 21.gadsimta prasībām.”

Valmieras Kultūras centrs ir pašvaldības struktūrvienība, un tā darbības mērķis ir veicināt un atbalstīt radošo daudzveidību kultūras jomā, sabiedrības aktīvu līdzdalību kultūras procesos, kā arī sekmēt tradicionālo kultūras vērtību saglabāšanu. Valmieras Kultūras centrs koordinē, nodrošina un organizē tautas amatiermākslas kolektīvu darbību Valmierā, iesaistot tos vietējās, reģionālās, valsts un starptautiskās kultūras norisēs, kā arī rūpējas par kolektīvu un to vadītāju profesionālo un māksliniecisko izaugsmi. Tāpat Valmieras Kultūras centrs organizē Valsts svētku, kultūrvēsturisko un tradicionālo svētku norises, koncertus, izrādes, izstādes, informatīvus un izglītojošus pasākumus iedzīvotājiem un pilsētas viesiem.

Informāciju sagatavoja:
Justīne Deičmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste

 

31.10.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031