Kultūras jaunumi

2012.gada aprīlī Valmierā savu darbību sāka jauns kultūras produkts – Valmieras kultūras karte. Tā tika radīta ar mērķi veicināt vietējo kultūras patēriņu un akcentēt, ka Valmiera nav tikai uz ražošanu vērsta, bet arī pilsēta ar bagātīgu un kvalitatīvu kultūras piedāvājumu. Sadarbībā ar septiņām kultūras iestādēm – Valmieras Kultūras centru, Valmieras Drāmas teātri, Valmieras muzeju, Mākslas „Galeriju Laipa”, Džeza klubu-restorānu „Parks”, kinoteātri „Gaisma” un Dikļu pili tika radīts īpašs piedāvājums kartes īpašniekiem apmeklēt kultūras pasākumus konkrētajās vietās par izdevīgāku cenu.

Valmieras kultūras kartei pievienojies jauns sadarbības partneris – SIA „Vidzemes Olimpiskais centrs” – Jāņa Daliņa stadiona Sporta rehabilitācijas centrs. Tajā tiek piedāvāti ne tikai veselības aprūpes un skaistumkopšanas pakalpojumi, bet arī dažādi izglītojoši pasākumi. Turpmāk, uzrādot Valmieras kultūras karti, uz lekcijām ieejas maksai tiks piemērota atlaide Ls 1 apmērā.

Laika periodā no septembra līdz maijam rehabilitācijas centrs rīko tematiskos vakarus, kuros uzstājas sabiedrībā zināmi cilvēki, daloties savā dzīves pieredzē un skatījumā. Centrā vairākas reizes viesojusies ģimenes psihoterapeite Aina Poiša, ārsts reanimatologs Pēteris Kļava, aktīva un veselīga dzīvesveida piekritēja Inese Ziņģīte, ārstniecības augu zinātāja Zeltīte Kaviere, izcilais zinātnieks Andris Buiķis un daudzi citi. Rehabilitācijas centra vadītāja Iluta Urbanoviča norāda: „Valmieras kultūras karte motivē valmieriešus arvien vairāk apmeklēt kultūras pasākumus. Ļoti priecājamies, ka pievienojāmies projektam un ceram, ka šīs kartes īpašnieki izmantos iespēju, lai apmeklētu mūsu organizētos pasākumus.”

Lai iegūtu Valmieras kultūras karti, neierobežotā laika periodā jāapmeklē sarīkojumi piecās no astoņām kultūras iestādēm. Iegādājoties biļeti uz pasākumu, jālūdz kasierim uzspiest zīmodziņu Valmieras kultūras kartes brošūrā īpaši šim mērķim paredzētā vietā. Kad aizpildītas vismaz piecas no astoņām zīmogiem paredzētajām vietām, Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Rīgas iela 10, Valmiera) varēs apmainīt zīmogu kartiņu pret Valmieras kultūras karti.

Valmieras kultūras karti savā īpašumā ieguvuši jau 223 iedzīvotāji. Apmeklētākās kultūras iestādes iepriekšējā sezonā bijušas Valmieras Drāmas teātris, Valmieras Kultūras centrs un Valmieras muzejs.

24.09.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031