Kultūras jaunumi

 Šo ceturtdien, 15.augustā, papīrmākslas darbnīcā „Viktora vēstules” Siguldā būs „Zaļā ceturtdiena”. 

Četru stundu garumā, no 15.00 līdz 19.00, ikviens laipni aicināts apmeklēt papīrmākslas darbnīcu un nodot makulatūru – vecas darba lapas, burtnīcas, nevajadzīgas grāmatas u.c.  Izlietotajam papīram darbnīcā tiks dota otra dzīve, samaļot to un ar rokām izlejot jaunu papīru.  Darbnīcā no pašizgatavotā papīra tiek veidotas pastkartes, auskari, grāmatzīmes un citas oriģinālas, jaukas un skaistas lietas. „Zaļās ceturtdienas” notiks ik nedēļu, un darbnīcas apmeklēji varēs arīdzan izmēģināt roku papīra liešanā, kas ir īpaši aizraujošs un radošs process.

Papīrmākslas darbnīca „Viktora vēstules” tika atvērta 9. augustā, saņemot programmas „Brigāde” finansējumu un Siguldas vecākās koka ēkas ziemeļu spārnā izveidojot vietu ar radošu un senatnīgu atmosfēru. Te var iesaistīties papīrliešanas procesā, iepazīt mākslinieces Zinaīdas Ceskes daiļradi, klausīties mūziku plašu atskaņotājā un atcerēties stāstu par Turaidas Maijas un Siguldas muižas dārznieka Viktora traģisko, taču romantisko mīlestību. Darbnīcā ir arī pasta kaste, piedāvājot gan novada iedzīvotājiem, gan viesiem nosūtīt mīlestības pilnus sveicienus no Siguldas muižas.

Papīrlietas

Jaunatvērtajā darbnīcā top ar rokām darinātas dizainlietas no sasmalcināta, otrreiz izmantojama papīra. Te tiek izgatavotas pastkartes, apsveikuma kartiņas, grāmatzīmes, ielūgumi, dāvanu kartes, galda kartes, aksesuāri, rotaslietas u.c. par un ap tēmām, kas saistītas  ar novada vēstures spilgtākajiem  notikumiem. Darbnīcā ikvienam ir iespējams  iegādāties arī individuālas un unikālas papīrlietas, piemēram,  apsveikuma kartes ar kaligrāfiskiem, personalizētiem uzrakstiem, dzīves laimīgāko brīžu fotogrāfijām, iestrādātiem raksturīgiem simboliem, augiem, zīmēm u.c. 

Zaļās ceturtdienas

Papīrmākslas darbnīca iecerēta kā vieta, kur notiks dažādi pasākumi – tematiskie vakari, izstādes, izglītojošās programmas u.c. Šeit  notiks „Zaļās ceturtdienas”, „Bērnu rīti”, kuru ietvaros ikviens varēs iesaistīties papīra izgatavošanā – gan nododot makulatūru (tādejādi risinot  ekoloģisku un reizē sadzīvisku problēmu – kur likt vecās avīzes, nevajadzīgās grāmatas, žurnālus, kastes u.c.), gan lejot papīru.  Tas starpcitu ir ļoti aizraujošs, savā ziņā noslēpumains un tikai daļēji prognozējams process, turklāt arī vērtīga prasme!  

Pasta stacija – Siguldas muiža

Darbnīcas apmeklētājiem tiek piedāvāta īpaša iespēja - tūlīt nosūtīt vēstuli vai kartiņu ar mīlestības pilniem sveicieniem no Siguldas muižas. Te var iegādāties markas un pie durvīm atrodama senlaicīga  pasta kaste. Šāds pakalpojums tiek piedāvāts ne tikai, lai padarītu ērtāku vēstuļu un pastkaršu sūtīšanu, bet arī, lai uzturētu un popularizētu rokrakstu kultūru, kas mūsdienu tehnoloģizētajā pasaulē sarūk ik dienas, taču ir vitāli vajadzīga, jo veicina  sirsnību cilvēku starpā.

***

Papīrmākslas darbnīcas „Viktora vēstules” izveide ir viens no pieciem programmas „Brigāde” projektiem Siguldā, kas konkursa kārtībā ieguvis atbalstu un to īsteno „brigadieres” Zinaīda Ceske un Ieva Vītola, un uzņēmums „Vietu lietas”.

Programmu "Brigāde" organizē Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Sorosa fondu -Latvija, finansējumu nodrošina Open Society Foundations un Siguldas novada pašvaldība (sk.www.brigade.lv). Paredzēts, ka tuvākajā laikā Siguldas muižas kompleksā savu darbību uzsāks arī citi Siguldas „brigadieri” un radošie uzņēmēji, piedāvājot novada iedzīvotājiem un viesiem jaunas iespējas pavadīt brīvo laiku un iegādāties pašdarinātas lietas.

 

Laipni gaidīti papīrmākslas darbnīcā „Viktora vēstules” Siguldā – liet papīru, rakstīt vēstules un sajust romantiku!


Vairāk informācijas par „Zaļajām ceturtdienām”, citiem pasākumiem un iecerēm papīrmākslas darbnīcā „Viktora vēstules”:

Zinaīda Ceske - 26710184

Ieva Vītola – 29144800

viktoravestules PIE gmail PUNKTS com

 

 

14.08.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031