Kultūras jaunumi

23. augustā Alūksnē notiks Latvijas Tautas frontes 25 gadu jubilejai un Baltijas ceļa atcerei veltīti pasākumi ciklā „Mana atmiņa zied”, ko finansiāli atbalsta Kultūras ministrija.

Jau no pulksten 9 pie Alūksnes Jaunās pils sāksies ziedu segas veidošana. Alūksnes Mākslas skolas rīkotajā konkursā par ziedu segas skices izstrādi piedalījās 37 skolas audzēkņi. Žūrijas komisija, vērtējot iesniegtos darbus, par labāko atzina Kristianas Annas Indānes (skolotāja Rita Rubene) darbu. 23. augustā pēc viņas radītās skices tiks veidots ziedu paklājs.

Aicinām ikvienu Alūksnes novada iedzīvotāju piedalīties ziedu segas tapšanā, dāvājot ziedus no sava dārza. Lai jaunās mākslinieces iecerētais ziedu raksts izdotos pilnā krāšņumā, visnoderīgākie būs ziedi dzeltenā, oranžā un sarkanā krāsā, taču segas tapšanā būs noderīgi arī jebkuras citas krāsas ziedi. Lūdzam tos nogādāt pie Jaunās pils 23. augustā, jau sākot no pulksten 9. Pagastu iedzīvotājus lūdzam par savu ziedu nogādāšanu sazināties ar pagastu pārvaldēm.

Par iecerētā raksta aizpildīšanu rūpēsies floriste Ieva Pamils – Pamiljena, ziedus rakstā kārtos arī novada mazpulcēni un, protams, ikviens, kurš vēlas piedalīties šajā procesā, arī pats varēs salikt kādu ziedu segas fragmentu.

Pēcpusdienā pulksten 17.00 ikvienu aicinām uz Alūksnes muzeju, kur atklās izstādi „Latvijas Tautas frontei – 25”, notiks tautfrontiešu tikšanās, kā arī demonstrēs atmiņu filmu. Pulksten 18 turpat pie Jaunās pils notiks svinīgs „Baltijas ceļa” atceres brīdis, savukārt pulksten 19 Alūksnes pilsētas Tautas namā Latvijas Tautas frontes jubilejas koncertā muzicēs Dobeles zemessargu ansamblis.

Alūksnes novadā Kultūras ministrijas atbalstītā pasākumu cikla „Mana atmiņa zied” laikā Alūksnes muzejs apkopoja atmiņas, lietiskās liecības un fotogrāfijas par Tautas frontes darbību bijušā Alūksnes rajona teritorijā, veidojot ceļojošu izstādi, kā arī CD un DVD diskos iemūžinot atmiņu stāstus, kas pēc tam nonāks novada skolās, bibliotēkās un muzejos.

 

FOTO: 056 – Atceroties trīs valstis vienojošo Baltijas ceļu, Alūksnē jau par tradīciju kļuvusi ziedu kompozīciju veidošana

 

 

 

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,

Alūksnes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

14.08.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031