Kultūras jaunumi

Sestdien, 10.augustā, plkst.19.00 Valmieras estrādē gaidāma pilsētas svētku kulminācija – noslēguma koncerts, kura laikā tiks sveikti pilsētas apbalvojuma Goda un Gada valmierietis 2013 saņēmēji, kā arī uzstāsies koncertapvienība „Solo”, grupas „Zodiaks” un „The Sound Poets”.

 Šogad apbalvojumu „Goda valmierietis” saņems Valmieras Romas Katoļu draudzes prāvests Lauris Malnačs, bijusī Vidzemes Augstskolas rektore Vija Daukšte un BMX riteņbraucējs un divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs. Savukārt apbalvojumu „Gada valmierietis” piešķirs zobārstei Raitai Līgatei, SIA „Vētras E.M.” valdes priekšsēdētājam Miervaldim Kalniņam, Valmieras Valsts ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotājai, rakstniecei Dainai Sirmajai, Valmieras Drāmas teātra aktierim Imantam Stradam un AS „Valmieras stikla šķiedra” viceprezidentam un valdes loceklim Andrē Haincam Šviontekam (Andre Heinz Schwiontek). Apbalvojumu saņēmējiem tiks pasniegts Valmieras pilsētas pašvaldības atzinības raksts un rotkaļa Tāļa Kivlenieka izgatavotā piemiņas nozīmīte – sudraba pakavs ar Valmieras uzrakstu sudrabā vai zeltā, kurā iegravēts apbalvojuma saņēmēja vārds un uzvārds.

 

Paralēli apbalvojumu piešķiršanas ceremonijai skatītājus priecēs koncertapvienības „Solo” populāru melodiju kino mūzikas koncerts „Viss nāk un aiziet tālumā...”, kura laikā tiks izdziedātās skaistākās melodijas no mūzikliem „Operas spoks” (L.Vēbers), „Mūzikas skaņas” (R.Rodžers), „Mana skaistā lēdija” (F.Lovs), „Meža gulbji” (R.Pauls), kā arī dziesmas no kino filmām „Zvejnieka dēls”, „Ilgais ceļš kāpās”, „Vella kalpi” un citām. Tiks izpildītas arī populāras Dž.Rosini, V.Monti, H.Arlena un E.Supu skaņdarbi. Koncertā piedalīsies operdziedātāji Ilona Bagele un Juris Ādamsons, mūziķi Raimonds Macats, Madars Kalniņš, Aivars Gudrais, Norberts Skraucis, Kaspars Grigulis un Raimonds Ozols.

 Noslēguma koncerta kulminācija būs leģendārās latviešu rokgrupas „Zodiaks” koncerts. Tā tika dibināta 80.gadu sākumā, īpaši plašu popularitāti gūstot pēc pirmā albuma „Disco Alliance” ierakstīšanas. 1991.gadā pēc koncertturnejas Amerikā grupa pārtrauca savu darbību. Šobrīd tā ir atkal apvienojusies, un valmieriešiem būs ekskluzīva iespēja dzirdēt labi zināmās dziesmas jaunā skanējumā. Grupas sastāvu šobrīd veido komponists Jānis Lūsēns, dziedātājs Zigfrīds Muktupāvels, basģitārists Jānis Lūsēns juniors, ģitārists Mārcis Auziņš un bundzinieks Mārtiņš Linde.

Koncerta izskaņā muzikālu priekšnesumu sniegs viena no šī brīža populārākajām latviešu grupām „The Sound Poets”, kas dibināta 2011.gada vasarā. Grupa kļuva plaši pazīstama, pateicoties saviem pirmajiem diviem lielajiem singliem „Emīlija” un „Kalniem Pāri”. „The Sound Poets” tiek salīdzināti ar daudziem lieliskiem ārvalstu māksliniekiem – „Arcade Fire”, „Coldplay”, „Keane”, bet viņi vienmēr ir spējuši izcelties paši savā emocionāli inteliģentā pop-roka stilā. Viņu uzstāšanās ir emocionālas un spēcīgas, kas atstāj iedvesmas pilnu iespaidu uz klausītājiem arī pēc tam, kad pēdējā nots jau sen ir izskanējusi. „The Sound Poets” debijas albums latviešu valodā „Tavs stāsts” ir nācis klajā 2013.gada mart

 Savukārt no plkst.23.00 līdz 05.00 Valmieras estrādē norisināsies svētku balle, kurā par lustīgu atmosfēru rūpēsies grupa „Big Al & The Jokers” (iepriekš saukta „Keksi”). Grupas kolektīva sastāvā ietilpst Latvijā un Lietuvā pazīstami mūziķi, kas ar savu azartisko spēju radīt atbilstošu un jautru atmosfēru jebkuros pasākumos ir kļuvusi par vienu no pieprasītākajām Eiropas grupām. Viens no veiksmīgajiem grupas projektiem ir sadarbība ar slaveno Lietuvas izpildītāju Algirdas Šuminskas – Big Al. Lietuvas dziedātāja neatkārtojamā maniere un augstais profesionālais līmenis neatstāj vienaldzīgu pat visprasīgāko publiku. Jautrība garantēta!

Jāpiemin, ka ballē uzstāsies arī dīdžejs Roberts Lejasmeijers un grupa „Dāmu pops”.

Ieeja uz noslēguma koncertu un svētku balli bez maksas!

05.08.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031