Kultūras jaunumi

No 9. līdz 18. aprīlim Vaidavas kultūras un amatniecības centra izstāžu zālē varēs aplūkot  Vidzemes novadu pašvaldību izglītības iestāžu vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas konkursa „Kur saulīte rotājās” 2. kārtas darbu izstādi. Konkursā piedalās audzēkņi no 22 novadiem, un kopumā izstādē varēs aplūkot vairāk nekā 350 darbu. Konkursa dalībnieki, pētot saules zīmi, simbolu un jēdzienu latviešu tautas etnogrāfijā, iegūtās atziņas realizējuši oriģinālos vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbos.

Lai izvērtētu konkursā pieteiktos darbus, trešdien, 10. aprīlī, plkst. 10.30 konkursa izstādi Vaidavā apmeklēs Valsts izglītības satura centra žūrija. Savukārt 18. aprīlī plkst. 11.00 Vaidavas kultūras un amatniecības centrā notiks konkursa „Kur saulīte rotājās” 2. kārtas noslēguma pasākums.

Konkursā piedalīsies audzēkņi no Kocēnu, Beverīnas, Naukšēnu un Rūjienas novada, Valmieras pilsētas, Amatas, Cēsu, Jaunpieblgas, Līgatnes, Pārgaujas un Vecpiebalgas novada, kā arī Limbažu, Alūksnes, Apes, Cesvaines, Gulbenes, Alojas, Salacgrīvas un Madonas novada. Izstādē būs bērnu darbi arī no Valkas, Smiltenes un Lubānas novada.

No Kocēnu novada 2. kārtā tiks pārstāvēta Kocēnu pamatskola ar 4 darbiem, kurus zīmējuši: Rinalds Vanters (5.kl.) "Saule danci ritināja", Anna Krauja (9.kl.) "Saules pulkstenis", Krista Līva Miķelsone (1.kl.) "Saule sēja sudrabiņu", Betija Tekla Spāre (5.kl.) "Stāvēju dziedāju" - skolotāja konsultante Dace Brizauska.

Konkursa dalībnieki vizuāli plastiskajā mākslā veidojuši gan individuālos, gan kolektīvos 3 dimensiju darbus dažādās tehnikās, savukārt vizuālajā mākslā - zīmējumus un gleznojumus dažādās tehnikās, kā arī citus 2 dimensijās veidotus darbus.

Vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbus četrās vecuma grupās vērtēs Valsts izglītības satura centra izveidota žūrija un izvirzīs oriģinālākos un mākslinieciski interesantākos darbus, piešķirot darbu autoriem I, II un III pakāpes diplomus. Izstādes darbus, kuri konkursā saņems I un II pakāpes novērtējumu, tiks izvirzīti Latvijas Republikas proklamēšanas 95. gadadienai veltītajā izstādē Rīgā.

Konkursa mērķi ir sekmēt skolēnu nacionālās identitātes, valstiskās un eiropeiskās apziņas veidošanos, veicināt tautas vēsturiskās un kultūras mantojuma apgūšanu un saglabāšanu, sniegt iespēju skolēniem eksponēt savus darbus Latvijas 95. gadadienai veltītā izstādē, tādējādi veicinot katra skolēna personīgo ieguldījumu svētku norisē, kā arī uzsākt gatavošanos vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas konkursam - izstādei „Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta” pasākumos 2014. gadā un atzīmētu Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības padomē 2015. gadā.

Pasākumu organizē Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Kocēnu novada domi, Kocēnu novada Izglītības pārvaldi un Kocēnu novada Vaidavas kultūras un amatniecības centru.

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

08.04.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031