Kultūras jaunumi

No 24. līdz 29. martam Madonā jau 16. reizi notiks ģitāristu sesija. Pieteikšanās turpinās! 

Anketu var meklēt un pieteikšanās kārtību skatīt: www.gitaristusesija.lv

"Ģitāristu sesija" ir starptautisks pasākums, kurā var piedalīties ikviens, kurš vēlas pilnveidot un attīstīt savas muzikālās prasmes un dotības kādā no piecām piedāvātajām grupām – ģitāristi (vad. Jānis Kalniņš), basģitāristi (vad. Aleksandrs Sircovs), bundzinieki (vad. Andris Buiķis), taustiņinstrumentālisti (vad. Rūdolfs Kreicbergs), vokālisti (vad. Inese Bērziņa) un apmeklētākie – akustiskie ģitāristi (vad. Andris Jeziks). Sesijas dalībnieku vecums ir 18 gadi, trešdaļa ir meitenes, sesiju apmeklē dalībnieki no visiem novadiem, it sevišķi no Vidzemes un Rīgas. Visvairāk jauniešus interesē rokmūzika, taču sesijas mācībspēki piedāvā iepazīties ar dažādiem mūzikas stiliem. Programmu veido interesantas personības un sava aroda pratēji, mūzikas zinātāji, mākslinieki, no kuriem daži ir arī populāri.

Sesijas dalībniekiem piecās dienās būs iespēja piedalīties 30 meistarklasēs un apmācībās, dzirdēt 12 dažādu stilu mūzikas grupas. "Ievārījums" - tā mīļi organizatori nosaukuši un latviskojuši mūziķiem pierasto jamsession. Daudzi jaunie talanti gaida tieši šīs vakara improvizācijas, kur ikvienam būs iespēja improvizēt kopā ar meistariem. Lielāks akcents tiks veltīts elektroniskajai mūzikai, kuru pārstāv Kaspars Ansons, Toms Auniņš, Anna Ķirse, grupa Karmafree un citi. Tiek veidots buklets. Pirmo reizi uz atvērto durvju stundu tiks aicināti vecāki, tas būs 29. martā pirms noslēguma koncerta. Tradīcija ir relax tūre, tā noritēs Smeceres sila atpūtas un sporta bāzē. Bāzē tiek gatavota aktīvas atpūtas un svaiga gaisa elpošanas programma, kā arī sauna un latviskie danči. Sesijas viena no interesantākajām tradīcijām ir konkurss „neredzamā ģitāra”, kurā aktiera talantu var rādīt ikviens sesijas dalībnieks. Taču ar lielāku nopietnību sesijas vakaros notiks konkursi ģitāristiem, bundziniekiem, vokālistiem un basģitāristiem. Šajā konkursā ir paredzētas noderīgas balvas, uzvarētāji saņems arī sesijas suvenīrus.

Kā katru gadu, „Ģitāristu sesijā” meistarklases vadīs un savā pieredzē dalīsies pašmāju un ārzemju vieslektori un atzīti mūziķi. Arī šogad ar savu klātbūtni pasākumu godinās tādas personības kā Deniss Paškevičs, dāņu ģitārists Kristians Franks (Christian Frank), City Jazz Youth Band Kārļa Vanaga vadībā. Nodarbības basģitāristiem vadīs leģendārais mūziķis Aleksandrs Sircovs – Murovejs un Valters Sprūdžs. Ar prieku organizatori un dalībnieki gaida atgriežamies no studijām Amsterdamā augstākās raudzes bundzinieku - Andri Buiķi, kurš kopā ar Jāni Jaunalksni un Dzintaru Vīksnu vadīs ritma nodarbības. Andris Buiķis neslēpj, ka ir noilgojies uzmuzicēt kopā ar Oskaru Sproģi, Raimondu Macatu, kā arī ar Aivaru Hermani un Mārci Auziņu, Aini Zavadski u.c., kuri jau ir apstiprinājuši savu dalību grupas „18 stīgas” sastāvā. Sesijas dalībnieki dzirdēs arī Raimonda Macata kvintetu RM5, ar interesi tiek gaidīta igauņu rok grupa DRAMAMAMA, kurā spēlē viens no Igaunijas labākajiem roka un blūza ģitāristiem Laur Joamets. Sesijā spēlēs arī RDKS combo, Medieval Child, Seismographs, SunQuay, The Room17, Klient, Kiss Of The Dools un Rebel Riot. Sesija noslēgsies ar diviem koncertiem, no kuriem viens būs dalībnieku veidots un otrs viesu koncerts. Māris Olte ir sesijas „konfekšu papīriņš”... taču, ja nopietni, tad uzticams draugs.

Ne nieka nežēlo:

KKF, Vidzemes plānošanas reģions, Fazer, Li&Ko, A/S Madona, JUNGE, HETA

Līdzīgi domājam kopā ar:   

MC Studio; VIDEO JUMS, 3S, MŪZIKAS CENTRS, A&Ttrade, MD music

Par mums runā:                               

Stars, HC.LV, www.draugiem.lv, Radio NABA, EHR, Radio Valmiera FM 98, Radio 1, VTV, jazzmusic.lv

Mājaslapa: www.gitaristusesija.lv
E-pasts: imantspulkstenis PIE madona PUNKTS lv
Kabatas tālrunis: 29411619; 29809774

14.03.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031