Kultūras jaunumi

18. un 19. oktobrī Vidzemes Augstskolā, tiekoties partneriem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Apvienotās Karalistes, uzsākts darbs pie kopīgas maģistra studiju programmas izstrādes un studiju procesa modernizācijas.

Erasmus daudzpusējā projekta ietvaros 2 gadu garumā tiks īstenotas dažādas aktivitātes, lai tā rezultātā 2014. gada septembrī maģistra studenti uzsāktu studijas jaunā, vairākām valstīm kopīgā studiju programmā.

Iesaistītās partneriestādes no Latvijas – Vidzemes Augstskola, Lietuvas – Klaipēdas universitāte un Igaunijas – Igaunijas viesnīcu un tūrisma vadības augstskola - grasās apvienot savas zināšanas un pieredzi, lai veidotu augsta līmeņa Baltijas studiju programmu, kas norisināsies angļu valodā un būs profesionāli orientēta un balstīta gan uz jaunākajām tehnoloģijām, gan starpdisciplināru pieeju.

Projektā ieguldījumu un atbalstu sniedz Apvienotā Karaliste - Mančesteras Metropolitēna universitāte, Itālija - Starptautiskais tūrisma ekonomikas studiju centrs, un profesionālā sektora pārstāvis - Latvijas viesnīcu un restorānu asociācija. Viens no būtiskiem studiju elementiem būs studentu grupu konsultāciju projekts – apmācību metode, kas tiks pārņemta no Mančestras Metrapolitēna universitātes un kuras ietvaros paredzēta sadarbība ar reālām biznesa vides problēmām un uzņēmējiem.

Viena no pirmajām projekta aktivitātēm ir pētniecības darbs, kas tiek veikts ar mērķi noskaidrot tūrisma industrijas pašreizējo situāciju un tendences tuvākajos gados visās trijās Baltijas valstīs.

Projekta vadītājs no Mančesteras Metropolitēna universitātes (MMU) Apvienotajā Karalistē Džons Teodors (John Theodore) uzsver, ka ar šo projektu mēs centīsimies paveikt to, ko no mums sagaida gan Eiropas Savienība, gan tūrisma stratēģijas izstrādātāji, gan ministrijas, gan uzņēmēji – rezultātā sagatavojot profesionāļus, kas ir konkurētspējīgi un efektīvi jaunu un būtisku risinājumu ieviešanā darba tirgū. „Mums šodien šeit ir lieliska komanda, eksperti no trim Baltijas valstīm, kas kopā ar kolēģiem no MMU izstrādās starptautisku, pielāgotu tūrisma un pasākumu vadības maģistra programmu. Mēs ceram, ka tā apliecinās ES nākotnes attīstību un ka nākamie divi gadi būs ražīgi, izstrādājot programmu, ko pēc tam varēsim eksportēt Eiropā,” norāda Dž. Teodors.

Iveta Druva Druvaskalne, ViA tūrisma un viesmīlības vadības fakultātes docētāja: “Noformulējot divu dienu diskusijas īsos atslēgas vārdos: labi un spēcīgi partneri, labi padomdevēji, jauni aspekti tūrisma izglītībā – pasākumu vadība, jaunāko informācijas tehnoloģiju izmantošana, grupu konsultācijas projekti.”

Prof. Ausrine Armaitiene no Klaipēdas Universitātes Lietuvā: „Pirmkārt, mēs priecājamies, ka šis projekts tiek realizēts. Mēs priecājamies, ka plānojam izstrādāt kopīgu maģistra programmu, kas ir labs veids, kā apvienot mūsu resursus. Mēs ceram, ka projekta rezultātā mums izdosies uzlabot maģistra līmeņa izglītību Baltijas valstīs.”

Projekts tiek realizēts ar Eiropas Savienības atbalstu.

24.10.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031