Kultūras jaunumi

20.-22.jūlijā Varakļānu novada pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties Varakļānu novada svētkos un baudīt piedāvātos kultūras pasākumus.

Varakļānu novada svētki sāksies 20. jūlija vakarā ar Ērģeļnakti Stirnienes baznīcā, kur starp krāšņiem Varakļānu novada audzētāju liliju ziediem dunēs ērģeļu balsis – šogad dzirdēsim gan jau zināmos virtuozus Ivetu un Jāni Pelšes, gan daudzsološo jauno ērģelnieci Ilzi Grēveli, gan ciemiņus, gan vismazāko topošo ērģelnieku paaudzi. Programmā būs mazliet no visa kā -  akadēmiskā mūzika, populāras un zināmas melodijas, saspēle ar dažādiem instrumentiem interesantā aranžējumā. Koncertu varēs vērot uz lielā ekrāna un atkal ielūkoties ērģeļu noslēpumainajās dzīlēs. Ar Stirnienes Ērģeļnakti aizsākas arī Latgales III Ērģeļu dienas.

21.jūlija rītā lielie un mazie Varakļānu novada iedzīvotāji varēs baudīt sportiskas aktivitātes Varakļānu vidusskolas stadionā.

Svētku centrālais pasākums – koncerts „Tikšanās zem parka kokiem” – notiks Varakļānu estrādē 21.jūlija vakarā. Koncertā piedalīsies Varakļānu novada pašdarbības kolektīvi un viesi no Rīgas Latviešu biedrības – vokālais ansamblis „Saskaņa”.  Koncerta laikā sveiksim konkursa „Varakļānu novada sakoptākā sēta 2012” laureātus.

Pēc koncerta ballītē par lustīgu noskaņojumu gādās grupa „Mākoņstūmēji” no Smiltenes. Grupā muzicē 7 cilvēki un kā viņi paši saka: „Šādā sastāvā ballētājiem jautra noskaņa ir garantēta!”

Svētdienas, 22.jūlija, rītā pašus jaunākos Varakļānu novada iedzīvotājus – Atajevu Oliveru, Baumani Luīzi, Broku Gustavu, Cakuli Eviju, Doroškeviču Aneti, Dreiškinu Kristiānu, Drozdu Elizabeti Mariju, Dūdu – Čaču Filipu Māri, Eriņu Rūdolfu Jēkabu, Ferčuku Nikolaju, Galdiņu Danielu, Ikaunieci Luīzi, Kanču Katrīnu, Kanču Amandu, Niniku-Bruzguli Melāniju, Osipovu Robertu, Pavlovu Ritvaru, Miezīti Elīzu, Poču Rolandu, Pugačevsku Alisi, Sondori Laimu, Trokšu Rihardu, Tropu Eviju, Upīti Ketiju, Upmali Matīsu, Urku Jēkabu, Zepu Amandu Esteri, Zepu Kristapu Danielu – kopā ar vecākiem aicinām doties uz Varakļānu pili un saņemt pašvaldības dāvāto sudraba karotīti.

Varakļānu novada svētki noslēgsies svētdienas pēcpusdienā Varakļānu kultūras namā ar kamerizrādi „Kādas sievietes stāsts”.  Spēcīga dramatiskā talanta un skaistās plašu iespēju balss īpašniece Ieva Parša priecēs ar savu soloprogrammu, kuras pamatā  - sievietes jūtu pasaules dažādas izpausmes. Programmā Emīls Dārziņš, Johanness Brāmss un Roberts Šūmanis kā romantisma laika ideālu iemiesotāji, Bendžamins Britens un Džons Keidžs kā 20. gadsimta ļoti atšķirīgi klasiķi, vēl virkne citu komponistu un, protams, arī dziedātājas “firmas zīme” – Lučāno Berio neticamo trokšņu partitūra “Sekvence sievietes balsij”. „ Kādas sievietes stāsts” nebūs vis parasts dziesmu virknējums, bet gan aizraujošs ceļojums emociju galējībās un dažādu laikmetu mūzikas kontrastos. Pie klavierēm – Ievas Paršas uzticamais un ilggadējais koncertmeistars Aldis Liepiņš. Ar savu režisorisko redzējumu šo koncertprogrammu palīdzēs veidot Zane Kreicberga. Pasākums tiek rīkots sadarbībā ar VSIA „Latvijas koncerti”. Pasākumu atbalsta Vidzemes plānošanas reģions un Latvijas Kultūras ministrija ar mērķi veicināt profesionālās mākslas pieejamību visos Latvijas reģionos. Šajā pasākumā īpaši priecāsimies redzēt mūzikas skolas audzēkņus un pedagogus un visus mūzikas mīļotājus. Ieeja– brīva!

Pagastu iedzīvotājiem uz kamerizrādi iespējams doties ar bezmaksas transportu:

14:00 – Murmastienes centrs (pie autoostas)

14:25 – Stirnienes baznīca

14:30 – Stirnienes muiža

14:45 – Varakļānu kultūras nams

Papildinformācija pa tālruni 27790017 (Kristīne) 

Uz tikšanos svētkos!

  

13.07.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031