Kultūras jaunumi

Jau devīto gadu pēc kārtas Ungurmuižā norisinās „Mazie opermūzikas svētki”, kuri vienkopus savij gan neatkārtojamo Ungurmuižas šarmu un sevī glabāto senču un pēcteču ticības, dižciltības un apgaismības garu, gan opermūzikas valdzinājumu, kas klausītājiem sniedz neaizmirstamu dvēseles piepildījumu un vēlmi atgriezties vēl un vēl.

Šogad „Mazie opermūzikas svētki” pulcēja gandrīz piecsimt klausītājus. „Ungurmuižas parks izskatījās tā, kā tam būtu vienmēr jāizskatās- labs laiks, lieliska mūzika un cilvēku pārpildīts,” par pasākuma norisi apmierināts, bilda Pārgaujas novada kultūras organizators Dainis Siliņš.

Klausītājus priecēja tādi mākslinieki, kā Vidzemes kamerorķestris, operas solisti SONORA VAICE, EVIJA MARTINSONI, EVITA ZĀLĪTE, ANDRIS LUDVIGS un KRIŠJĀNIS NORVELIS, koncerta diriģents ANDRIS VEISMANIS. Tā kā šogad Ungurmuiža svin savu 280 gadu jubileju, tad arī koncertprogramma bija veltīta tieši muižai. Skanēja dažādu laiku un valstu mūzika. „Tas bija ceļojums pieskaroties „Senču un pēcteču” grāmatai. Cauri gadiem pieminot dažādos notikumus muižā un, liekot uzsvaru uz to, ka tā ir Vidzemes pērle,” par koncertprogrammu stāsta Ungurmuižas pārvaldniece Evija Bišere.

Operas valdzinājumu izjuta gan tie, kuriem šis žanrs jau ir tuvs sirdij, gan arī tie, kuri operu klausījās pirmo reizi. Uzklausot apmeklētāju atsauksmes, vairāki atzina, ka noteikti apmeklēšot arī Šubertiādi 4.augustā un „Mocarta mūzikas valdzinājumu” 2.augustā Ungurmuižā.

Koncerta apmeklētāji salīdzināja „Mazo opermūzikas svētku” apmeklējumu ar ceļojumu uz siltajām zemēm, relaksāciju miera un garīguma ostā, kurā piepildījušies ar enerģiju no vietas un vides.

Arī mākslinieki, jau ienākot parkā, izrādīja sajūsmu par tā grezno dekorējumu un radīto atmosfēru. Evija Martinsone atzina, ka uz Ungurmuižu viņa nebrauc strādāt, bet gan uzpildīties garīgi.

Apmeklētāju aizkustinājums bija manāms arī pēc koncerta. Muižas parks ar cilvēkiem bija pildīts līdz pat vienpadsmitiem vakarā. „Man bija žēl ikvienu, kuram neizdevās atbraukt uz Ungurmuižu šajā vakarā,” ar nožēlu sacīja Evija Bišere.

Pasākumu atbalstīja SIA „ZAAO Enerģija”, PKS „Straupe”, Latvijas Kultūrkapitāla fonds, Pārgaujas novada pašvaldība un Ungurmuiža. Liela pateicība arī atbalstītājiem- kafejnīcai „Sala” par gardajām uzkodām māksliniekiem, SIA „Autos” un SIA „Latgales drukai” par dāvāto Ungurmuižas bukletu, kā veltījumu 280.jubilejā, kā arī Andrim Biezajam par skaistajiem ziediem.

 Informāciju sagatavoja:
JOLANTA VAIDO-ZĀLĪTE
Pārgaujas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
www.pargaujasnovads.lv
tālr. 64127834; 
Mob. 29299002

05.07.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031