Kultūras jaunumi

No 1.- 7.jūlijam Cēsīs un tuvākajā apkārtnē Gaujas krastos norisināsies mākslinieku plenērs „ Ar zīmuli pilsētā”.  Plenēra būtība - atklāt katra mākslinieka individuālo un savdabīgo  skatījumu  uz notikumiem, cilvēkiem, vietām, bet saglabājot vienojošo  – Cēsis, stāsti un izjūtas. Plenēra norise šogad ir  zīmīga – aizrit 30 gadi, kopš Cēsīs aizsākās plenēru tradīcijas.

Plenēra laikā tiks radīti darbi ar ogli, krītiņiem, zīmuli un eļļas krāsu tehnikā. Plenēra dalībnieki par savu pieturas un iedvesmas  vietu ir izvēlējušies rakstnieka Miervalda Birzes māju „Birzes”  gleznainā Gaujas ielokā, tādejādi apliecinot mākslu ciešo saikni un dabas klātbūtni radīšanas procesā.

Otra plenāra savdabība –  mākslinieki darbosies  ar gleznotāja un dabīgo krāsu meistara  Edgara Raituma tradicionālajām un ekoloģiskajām  krāsām, kas pagatavotas pēc  seno recepšu zinībām.

Plenērs pulcēs gan Latvijas, gan Igaunijas māksliniekus. Dalību plenēram šobrīd pieteikuši mākslinieki no Latvijas -  Reinis Liepa, Laima Bikše, Kaspars Podnieks, Vita Merca, Ritums Ivanovs, Maija Baltiņa, Andris Eglītis, Laila Balode, Gatis Šļūka, Ansis Butnors, Kristīne Rozenberga, Reinis un Krista Dzudzilo, Eero un Emma Rass; Latvijas Mākslas akadēmijas studenti; mākslinieki no Igaunijas - Alberts Gulks, Alars Tulls, Kadri Nikopensius, Edgars Tedresārs, Katre Salu, Gaidi Kesa .

Plenērs noslēgsies  – 7.jūlijā ar savdabīgu vienas dienas plenēru „ Zīmē Cēsīs!”, kur kopā ar profesionāliem māksliniekiem, Mākslas akadēmijas studentiem no Vidzemes un Tartu ikviens interesents varēs zīmēt , veidot  izstādes un atpūsties. Plenēru vadīs  gleznotājs Reinis Liepa.

Cēsnieki un Cēsu viesi aicināti darboties radošajās darbnīcās profesionālu mākslinieku, plenēra „ Ar zīmuli pilsētā” dalībnieku,  vadībā:  no plkst.12:00 - 17:00 Zīmēšanas darbnīca "Zelta zirgs" pagalmā Rīgas ielā 45 un Portretu zīmēšanas darbnīca kafejnīcā "Pie Raunas vārtiem" Rīgas ielā 3.

Katram plenēra dalībniekam „ Zvaigznes grāmatu nams” dāvina  papīru un zīmuli!

No plkst.12.00  Pils ielā 7  aplūkojama plenēra „ Ar zīmuli pilsētā” darbu izstāde.  

Jaukām sarunām, pārdomām un noskaņai apmeklētājiem piedāvāta improvizētā kafejnīca  "Skrīveru mājas saldējums", bet no plkst.  14:00 - vasaras noskaņas  Cēsu stīgu kvarteta  izpildījumā Andra Riekstiņa vadībā.

Izstāde būs aplūkojama līdz 12.augustam.

Video stāsts par plenēru aplūkojams šeit: http://www.youtube.com/watch?v=9_6E3hpxLBA

Plenēri noris ar  p/a „ Cēsu Kultūras un tūrisma centra” projekta "Mākslinieki un radošie uzņēmēji reģionālai attīstībai" Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas; Zvaigzne ABC; VKKF atbalstu.

Plenēru organizē biedrība „ Art Cēsis”. Papildu informācija: projekta vadītāja Inese Ciekure; tel. 29225402.

19.06.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031