Kultūras jaunumi

2.jūnijā jau otro gadu Bilskas pagasta „Mēru muižā” notiks Smiltenes novada teātra svētki - „Uz Mēriem ar ciskadrilli”, kur gaidāmie svētki solās būt kā viena liela teātra izrāde, kurā ikviens varēs imropvizēt un izspēlēties pēc sirds patikas.

„Teātra svētku galvenais uzdevums ir pulcināt kopā visus novada teātra spēlētājus un mīlētājus. Īsti svētki izdodas tikai tad, ja ikviens ir to dalībnieks, nevis tikai vērotājs,” tā par teātra svētku ideju stāsta Smiltenes novada muzeja vadītāja un svētku organizatore Zinaida Bērza.

Svētku programma solās būt pilna pārsteigumu, jau no plkst. 12.00 svētku apmeklētājus sagaidīs un uzrunās galvenais teātra āksts. Visas dienas garumā darbosies Smiltenes novada amatierteātru gardumu un mīļu lietiņu tirdziņš, notiks lielās teātru zupas vārīšana un ēšana, Ciskadriļļu brauciens. Mazos svētku apmeklētājus izklaidēs muižas tīģerītis, bet savas aktiera dotības ikviens varēs izmēģināt improvizācijas teātra darbnīcās. Visam tam pa vidu uz lielās muižas parka skatuves varēs noskatīties un baudīt novada amatierteātru jaunākos iestudējumus. Tāpat svētku apmeklētāji varēs piedalīties loterijā un laimēt īpaši sarūpētas pārsteiguma balvas no Bilskas pagasta zemnieku saimniecībām „Palejas”, „Bērzi”, „Krijas”, kafejnīcas "Pie muižkundzes" un SIA „Lauku apgāds un meliorācija”. Jāpiebilst, ka loterijas galvenā balva būs īsts teliņš.

Svētku kulminācija sāksies plkst. 19.30, kad pirmo un arī vienīgo reizi skatītājiem būs iespēja noskatīties muzikālu skatu spēli “Īsa pamācība mīlēšanā”, kur lomās iejutīsies vairāk nekā 27 aktieri – lomās gan pieredzējuši aktieri, gan tādi, kam tā būs pirmā aktierspēle. Galvenajās lomās būs Aigars Veldre un Laimonis Matulis, taču dažādas lielākas vai mazākas lomas spēlēs arī Smiltenes novada kultūras darbinieki, pagastu pārvalžu vadītāji un deputāti.

„Ir jāuzteic visu dalībnieku centieni - visi šie cilvēki ikdienā ir aktieri - šī jēdziena vispozitīvākajā izpratnē. Ļoti radoši un centīgi gatavojas, piemēram, Blomes pagasta pārvaldnieks Gaidis Bogdanovs un domes juriste Sanita Mickeviča. Pārslu Jansoni ieraudzīsiet ļoti kolorītā tēlā. Mēģinājumu laikā ir izveidojusies pat jauna kapella,” tā izrādes gatavošanos raksturo skatu spēles režisore Zinaida Bērza.

Teātra svētku noslēgumā notiks nominantu „Novada āksts” sumināšana, kurus noteiks neatkarīga žūrija. Kopumā tiks pasniegtas desmit nominācijas. Plkst. 21.30 uz jautru zaļumballi „Tā es tevi mīlēšu” aicinās Smiltenes pilsētas pūtēju orķestris P.Vilka vadībā. Ieeja uz balli 1,- Ls.

Svētku programmā:

12.00 – Svētku atklāšana.

12.15- Palsmanes pagasta teātra mīļu apvienības “Randiņš” pasaules pirmizrāde - I.Bauere “Ar kompromātu azotē”, režisore Zinaida Bērza.

13.00 - Palsmanes pamatskolas teātris - “Doktors Dūlitls”, režisore I.Reinsone.

14.00 - Koncerts “Labu apetīti” (teātra zupas vārīšana).

14.00 -21.00 - Gardumu un mīļu lietiņu tirdziņš.

15.00 - Blomes teātra mīļu apvienība “Nenolaid rumpi” - “Mīlestība Čehova gaumē”, režisore G.Skadiņa.

15.30 - Brantu amatierteātris ' ' Sandals” - „Tās dullās Paulīnes dēļ”, režisore L.Strazdiņa.

16.15 - Bilskas pagasta Birzuļu tautas nama dramatiskais kolektīvs "Mēris" – galda fragmenti (Birzuļu tautas namā), režisore I.Sovere.

19.00 - Smiltenes novada teātra kolektīvu Ciskadriļļu brauciens.

19.30 - Muzikālā skatu spēle „Īsa pamācība mīlēšanā”.

21.00 - Teātra svētku noslēgums un nominantu „Novada āksts” sumināšana.

21.30 Zaļumballe „Tā es tevi mīlēšu” ar Smiltenes pilsētas pūtēju orķestri. 


Informāciju sagatavoja:
Marita Mūze
Smiltenes novada domes
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: Marita.muze PIE smiltene PUNKTS lv
Telefons: 64707584

28.05.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031