Kultūras jaunumi

24. martā Kocēnu kultūras namā jau piekto reizi norisinājās mazo vokālistu konkurss “Kocēnu novada Cālis – 2012”, kurā piedalījās 26 dalībnieki no Kocēnu pagasta pirmsskolas izglītības iestādes (PII) “Auseklītis” un tās filiāles Rubenē, Dikļu pagasta PII “Cielaviņa” un Jaunburtnieku pamatskolas pirmsskolas izglītības grupiņas “Zīļuki”.

Konkursa jubilejas reizē kopā ar mazajiem dziedātājiem bija pasaku varoņi – Karlsons, Brālītis un Bokas kundze, kuri gan pavadīja konkursa dalībniekus līdz skatuvei un atbalstīja uzstāšanās laikā, gan izklaidēja, kopīgi dziedot dziesmas un ejot rotaļās.

Bērnu muzikālo sniegumu vērtēja profesionāla un pieredzējusi žūrija - Kocēnu pamatskolas direktors Dainis Trēziņš, Kocēnu pamatskolas mūzikas skolotāja Larisa Stivriņa, savulaik pūtēju orķestra “Signāls” bundzinieks un dažādu muzikālu projektu dalībnieks Leonards Zavackis. Šogad vērtēšanā piedalījās arī Bērnu žūrija - vairākkārtēja konkursa dalībniece un laureāte, PII “Auseklītis” audzēkne Samanta Jurkāne un Rūdolfs Ločmelis, kurš pasākuma ietvaros iejutās Brālīša tēlā.

Augstāko žūrijas novērtējumu un konkursa galveno nomināciju “Kocēnu novada Cālis – 2012” saņēma piecgadīgā Rūta Krūzenberga no PII “Auseklītis”, kura izpildīja dziesmu par runci Ūšuku. Konkursa laureātu vidū bija arī četrgadīgā Kitija Vantere no PII “Auseklītis”, kura par dziesmas “Krāsainais lietutiņš” izpildījumu saņēma nomināciju “Skanīgākais Cālis”, savukārt aizvadītā gada konkursa laureāte piecgadīgā Marta Drille no PII “Auseklītis” saņēma nomināciju “Melodiskākais Cālis”. Nominācija “Bērnu žūrijas simpātija” tika piešķirta konkursa jaunākajai dalībniecei - 2 gadus un 7 mēnešus vecajai Marijai Jēkabsonei no PII “Auseklītis”, kura dziedāja latviešu tautasdziesmu “Āvu, āvu baltas kājas”.

Konkursa noslēgumā katrs mazais dziedātājs saņēma īpašu nomināciju un konkursa atbalstītāju, Kocēnu novada domes, sarūpētās dāvanas un kopīgi mielojās ar svētku kliņģeri.

 

Informāciju sagatavoja:
Elīna Upīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: elina.upite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

26.03.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031