Kultūras jaunumi

Lai stiprinātu vienotas tūrisma stratēģijas ievērošanu valstī un reģionā, kā arī iepazītos ar novitātēm tūrisma nozarē, veicinātu kvalitatīvu dialogu un savstarpēju informācijas apmaiņu, 12.-13.aprīlī Valmierā, Vidzemes Augstskolas konferenču zālē (Cēsu ielā 4) norisināsies reģionālā tūrisma konference.

Konference ilgs divas dienas, tās mērķauditorija –pašvaldību pārstāvji, arī tūrisma jomas uzņēmēji un eksperti, kā arī citi interesenti no visas Latvijas. Šāda veida reģionālā konference Valmierā notiks pirmo reizi, to organizēs Valmieras pilsētas pašvaldība.

Konferences laikā tās apmeklētājus informēs gan par valstiska, gan reģionāla mēroga tūrisma nozares aktualitātēm. Aicināti piedalīties pārstāvji no LR Ekonomikas ministrijas, Tūrisma attīstības valsts aģentūras, kā arī no Vidzemes tūrisma asociācijas.

Tāpat konferences pirmajā dienā klātesošie tiks iepazīstināti ar Valmieras un tās apkārtnes tūrisma attīstības stratēģiju 2012.-2018.gadam, kā arī pārrobežu sadarbības projekta ELRI-113 „Via Hanseatica” norises gaitu.

Stiprinot izpratni par klastera nozīmību tūrisma nozares attīstībā, konferencē aicināti uzstāties Vidzemes Augstskolas pārstāvji, kuri informēs tūrisma uzņēmējus par augstskolas piedāvātajām sadarbības iespējām, aicinot tās izmantot sava uzņēmuma attīstībā.

Konferencē tiks aplūkots arī pētījums par pilsētas zīmolvedības nozīmi tūrisma attīstībā.

Pasākuma otrā diena tiks veltīta labo prakšu piemēru iepazīšanai Valmieras pusē. Interesentiem būs iespēja ielūkoties Valmieras Drāmas teātra aizkulisēs, kur ekskursijas laikā klātesošiem pastāstīs arī par teātra mārketinga aktivitātēm.

Konferences dalībnieki apmeklēs arī Valmieras puses tūrisma uzņēmumus, piemēram, Valmiermuižas alusdarītavu un atpūtas un sporta kompleksu „Avoti”, kuru saimnieki dalīsies pieredzē par veiksmīgu uzņēmuma attīstības gaitu, kā arī sniegs padomus, kā sekmīgi piesaistīt Eiropas Savienības līdzfinansējumu sava uzņēmuma attīstības veicināšanā.

Lūdzam pieteikt dalību konferencē, sūtot pieteikuma veidlapu uz tic PIE valmiera PUNKTS lv līdz š.g. 5.aprīlim. (Pieteikuma veidlapa pieejama portālā www.valmiera.lv, kā arī vortālā http://visit.valmiera.lv

Dienaskārtība

Konferences reģistrācijas forma 

22.03.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031