Kultūras jaunumi

Priecājamies, ka 5.a klases audzēkņi Roberta Solovjova un Renārs Alvis Rākins atzīti par labākajiem 217 skolēnu konkurencē un iekļuvuši izdevniecības "Jumava" un valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš"  konkursa grāmatā "Labāk radošs, nekā pārdrošs!", kuru sastādījis mūsu skolas absolvents dzejnieks Andris Akmentiņš. Grāmata būs aplūkojama arī skolas bibliotēkā un nopērkama grāmatu veikalos.

Konkursā skolēni tika aicināti uzrakstīt piedzīvojumu stāstu, detektīvu, noveli, epifāniju vai uzzīmēt komiksu, bilžu stāstu par drošu uzvedību dzelzceļa tuvumā. Gala rezultātā tiks izveidota pašu pusaudžu veidota grāmata par dažādām situācijām un notikumiem, kas saistīti ar drošību dzelzceļa tuvumā.

Iesniegtos darbus vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija Māra Baumane (a/s Latvijas dzelzceļš iekšējās komunikācijas vadītāja), Antra Birzule (a/s Latvijas dzelzceļš sabiedrisko attiecību daļas vadītāja), Evija Veide (izdevniecība Jumava radošā direktore), Juris Visockis (izdevniecība Jumava prezidents), Pāvils Raudonis (LNT producents), Juris Lapa (Polap valdes loceklis), Doloresa Veilande (Rīgas Centrālā bibliotēkas vadītāja), Regīna Svirska (a/s Latvijas dzelzceļš komunikācijas direktore), Kristians Rozenvalds (Sabiedrisko attiecību speciālists), Pauls Timrots (raidījuma "Zebra" vadītājs, žurnālists).

Apbalvošanas ceremonija norisinājās 2. martā Latvijas grāmatu svētkos Ķīpsalā. Turp jaunieši devās kopā ar savu latviešu valodas skolotāju Inesi Molu un atbalstītājiem. Patīkams pārsteigums sagaidīja Renāru Alvi Rākinu, kurš par savu darbu „Vilciens un vējš” saņēma arī a/s Latvijas dzelzceļš simpātiju specbalvu.

 Skolēni apmeklēja arī Dzelzceļa vēstures muzeju un drošības stundu, bet Latvijas Grāmatu svētkos iepazinās ar grāmatu klāstu un darbojās zīmēšanas akcijā kopā ar mākslinieci Ivetu Vecenāni.

 

Publicitātes foto: Valmieras 5.vidusskola

Informāciju sagatavoja:
Valmieras 5.vidusskolas pārstāvis

09.03.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031