Kultūras jaunumi

No 10.-12. februārim Rīgā notiks 19. starptautiskā tūrisma izstāde “Balttour 2012”, kur pirmo reizi ar savu stendu piedalīsies Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs kopā ar novada tūrisma uzņēmējiem. Šogad akcentu liekot uz Ģimeņu tūrismu.

„Ikvienam zināms, ka ģimeniskums ir viena no stiprākajām tradīcijām ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē, tāpēc Smiltenes novada 2012. gada izvirzītais tūrisma virziens ir „Ģimeņu tūrisms”. Par to jau esam diskutējuši ar tūrisma uzņēmējiem mūsu kopīgi organizētajās tikšanās reizēs. Varam lepoties ar mūsu novada ģimenes uzņēmumiem, kas darbojas tieši un varbūt ne tik tieši tūrisma jomā, jo viņu veidotais piedāvājums ir draudzīgs ikvienam. Šogad to vēlamies jo īpaši izcelt un parādīt citiem starptautiskajā tūrisma izstādē “Balttour 2012”, kur kopā ar novada tūrisma uzņēmējiem pirmo reizi piedalīsimies ar savu atsevišķu stendu,” par šā gada tūrisma virzienu stāsta Smiltenes novada TIC vadītāja Sanda Akmentiņa. 

Lai izjustu ģimenisku brīvdienu valdzinājumu,  ikviens "Balttour" apmeklētājs Smiltenes novada stendā varēs baudīt jau pavasara un vasaras mirkļus. Smiltenes valsts tehnikuma –profesionālās vidusskolas talismans „Smiltiņš” jums palīdzēs uzturēt sportisko garu, ja to nedaudz apmīļosiet!

Smiltenieši aicinās nobaudīt veselīgo un gardo maizīti, kas cepta firsta Līvena ceptuvē, kā arī gardo "Rudzpuķu" tēju, kas audzēta bioloģiskajā saimniecībā "Bābēni". Uzzināsiet interesantas lietas par ārstniecības augu, garšaugu un dārzeņu audzēšanu, augu apstrādi, tēju gatavošanu un to izmantošanu ikdienas vajadzībām.

Mazie izstādes apmeklētāji varēs apmīļot Kalbaku trusīšus un kopā ar Raibo dzeni no atpūtas un sporta kompleksa "Trīssaliņas" pagatavot putnu būrīšus pavasarī atlidojušajiem putniem.

Interesenti varēs piemērīt vecos zābaciņus, kas tālu ceļu mērojuši no Matuļu dabas takām vai iebrist ziedošā rudzupuķu pļavā, nofotografēties ar rudzupuķēm. Savukārt Barona Bundula kundze ar vienu no savām meitām cienās ar vīnu, našķiem un pastāstīs par Mēru muižu, nākotnes plāniem un teātra spēlēšanu. Z/S „Ezerlejas” saimnieki stāstīs par saviem mini zoo dārza iemītniekiem, kā arī par Latvijā ražotu kosmētiku no dabīgām izejvielām.

Tāpat Smiltenes novada stendā varēs saņemt speciāli izstādei sagatavoto tūrisma avīzi, kurā apkopota informācija par interesantākām pieturvietām ģimenēm - dažādus sezonas jaunumus, maršruta karti, informāciju par apskates vietām un nozīmīgākiem Smiltenes novada kultūras un sporta pasākumiem 2012. gadā.


Marita Mūze
Smiltenes novada domes
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: Marita.muze PIE smiltene PUNKTS lv">marita.muze PIE smiltene PUNKTS lv
Telefons: 64707584

 



08.02.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031