Kultūras jaunumi

Nākamnedēļ Valmieras drāmas teātrī būs skatāmas divas komponista Jāņa Lūsēna un libreta autores Māras Zālītes veidotās izrādes "Kaupēn, mans mīļais" viesizrādes, aģentūru LETA informēja producente Anda Zadovska.

Viesizrādes Valmierā notiks 18.februārī un 19.februārī.

18.februārī libreta autore un dzejniece Zālīte svinēs 60 gadu jubileju, tādēļ šī izrāde solās būs ļoti īpaša, jo arī pati autore būs kopā ar rokoperas radošo ansambli un skatītājiem Valmieras drāmas teātrī.

Jauniestudējuma "Kaupēn, mans mīļais" režisore ir Ineses Mičule, Kaupēna lomu atveido Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs, mātes lomā iejutusies Latvijas Nacionālās operas soliste Kristīne Zadovska. Iestudējumā piedalās arī Ance Krauze, Marts Kristiāns Kalniņš, Arnolds Osis, Inese Ramute, Dace Everss, Ģirts Rāviņš, Māris Bezmers, Inga Siliņa, Oskars Morozovs, Mārtiņš Liepa, Aigars Vilims, Baiba Neja, Terēza Lasmane, Kārlis Neimanis, Kārlis Freimanis un Andris Liseckis.

Katrā izrādē piedalās arī mūziķu grupa komponista Lūsēna vadībā.

Šomēnes Valmierā būs skatāma arī Lūsēna un Ineses Zanderes mūzikla "Sniega karaliene" izrāde, kas Valmieras drāmas teātrī notiks 23.februārī. Šī šosezon Valmierā būs pēdējā "Sniega karalienes" izrāde.

Šīs ziemas pasakas galvenie varoņi ir Gerda un Kajs. Meitene un zēns ziemas vakarā sastop skaisti mirdzošu ļaunuma vilinājumu - Sniega karalienes varenību un valstību. Kajs ļaujas Sniega karalienes varai un dodas tai līdzi uz Ledus pili. Gerda apņemas zēnu uzmeklēt un dodas ceļā. Gerdas mīlestība un labā griba ir stiprāka par grūtajiem pārbaudījumiem un pārdzīvojumiem, mīlestība dod ticību meitenei turpināt ceļu. Gerdas apņēmība, ceļā sastaptie pasakas varoņi un vecmāmiņas vēlējumi palīdz rast no jauna drosmi un nepadoties. Meitene pēdējiem spēkiem uzmeklē Kaju ziemeļu valstībā un ar savu sirds lūgšanu spēj atkausēt Kaju. Sniega karalienes greizā spoguļa lauska, kas sasaldēja Kaja sirdi, nespēj uzveikt mīlestību.

Biļetes uz izrādēm iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā "www.bilesuparadize.lv".

Aila Ādamsone LETA
06.02.2012
Copyright © LETA
06.02.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031