Kultūras jaunumi

Sestdien, 12.novembrī visas dienas garumā no plkst.10.00 līdz plkst.20.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Valkā, Emīla Dārziņa ielā 8) būs teātru skate „...teātrī kā dzīvē, dzīvē kā teātrī...”.

„Katrā Valkas novada pagastā darbojas amatierteātri, kuros to dalībnieki ar savu personīgo ieguldījumu, lielu vēlēšanos sevi izpaust, piepildīt un apliecināt, dara sev tīkamo režisora vadībā. 12.novembrī Valkas kultūras nams tiek atvēlēts teātriem, lai ikvienu interesentu iepazīstinātu ar šo kolektīvu darbību. Manuprāt, šī diena ritēs rakstnieces un dramaturģes Monikas Zīles zīmē, jo trīs kolektīvi izvēlējušies izrādīt viņas lugas. Katrs kolektīvs savā ikdienā zina, kādas ir darbošanās stiprās un vājās puses, kāds ir skatītāju vērtējums, bet nozīmīgi ir saņemt arī profesionālu novērtējumu, jo sevišķi būtiski tas ir kolektīva vadītājiem viņu turpmākajam darbam. Tāpēc pie mums viesosies Latvijas Nacionālā teātra aktieris un režisors, Ogres Tautas teātra režisors Jānis Kaijaks, Kultūrizglītības un  nemateriālā mantojuma centra amatierteātru mākslas eksperte, režisore Dace Vilne un Valkas pilsētas teātra režisors Aivars Ikšelis, lai ar savu redzējumu par izrādēm dotu jaunas ierosmes turpmākajam darbam,” informē Valkas novada kultūras darba organizatore Līga Lāne.

Kultūras nama lielo skatuvi rīta pusē iespēlēs kaimiņu novada – Strenču Jaunais teātris „Jokdaris”, bet vakarā kā pēdējie uz skatuves būs Vijciema pagasta teātra spēlētāji, kuri šobrīd ir bez „savām mājām”. Tāpēc skatītājiem ieejas biļete nebūs jāpērk, bet ikviens pēc savām iespējām un vēlēšanās varēs atstāt ziedojumu „Vijciema tautas nama atjaunošanai”, kas būs mūsu kopīgs atbalsts vijciemiešiem. Arī jebkurš valcēnietis un pilsētas viesis šajā dienā aicināts baudīt īstu teātru parādi un tādējādi palīdzēt Vijciema tautas nama atjaunošanā. Pasākuma laikā būs atvērta kafejnīca, kur skatītāji izrāžu starplaikos savā starpā varēs pārrunāt redzēto.

Plkst.10.00 Ed.Alainis „Lūk, kāds joks”, Strenču jaunais teātris „Jokdaris”, režisors Andris Liepiņš. ...un ja ar zagšana? Kas gan tagad nezog? Ķēkšas zog, zemnieki zog – visi ņem, kur tikia tiek klāt. Vairumā un mazumā. Lūk, kāds joks!... Plkst.11.00 Jautra spēle pēc A.Vilka motīviem, Valkas pensionāru kluba „Zelta rudens” amatierteātris, režisore Līga Krama. ... vai Jums ir gadījies iestādīt burkānus, bet izaugam ieraudzīt dilles... kā izrādās, dzīvē tā reizēm gadās. Plkst.13.00 M.Zīle „Sunītis un viņa kauliņš”, Ērģemes pagasta amatierteātris, režisore Līga Krama. ... vai esat redzējuši, kā paēdis sunītis ierok zemē kauliņu, ēst viņam negribas, bet pietiek kauliņa tuvumā parādīties citam bobītim... Plkst.15.30 M.Zīle „Savedējs”, Zvārtavas pagasta amatierteātris, režisore Dagnija Pakalne. Mīlestība virmo visapkārt, tā nekad neizzūd, tā vienmēr ved pa pareizo ceļu. Izrāde ir jautrs mīlas stāsts un nelielie pārpratumi un kuriozi tikai stiprinās jūtas. Plkst.18.00 M.Zīle „Trīs košas dāmas”, Kārķu pagasta amatierteātris, aktieru kopdarbs. Ir agrs pavasaris, lauku sētas saimniece nolēmusi šogad nesvinēt savu jubileju, bet ... „Mēs vēl lustēsimies un spersim zemes gaisā”. Plkst.20.00 „Par tikumību nerunāsim”, pēc A.Brigaderes viencēliena „Čaukstenes” un A.Rakstiņas viencēliena „Mīlesteiba ir stipra, i ar huskvarnu nesagrīsi” motīviem. Vijciema pagasta amatierteātris, režisore Maija Jančevska. Ko darīt, ja dzīvojam pārāk pareizi, pārāk tikumīgi un tas sāk kļūt par slogu? Pamācības, kā atbrīvoties no tikumības nastas gan teorētiski, gan praktiski.

 

Papildus informācija                                            
Valkas novada kultūras darba organizatore Līga Lāne, 64707476

04.11.2011

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031