Kultūras jaunumi

No 4.līdz 9.jūlijam Valkā norisināsies viens no gada spilgtākajiem un interesantākajiem pasākumiem – VI Starptautiskā pierobežas kultūras nedēļa, kas veltīta 725.jubilejai, kopš Valkas pilsēta pirmo reizi minēta vēstures avotos. Kultūras nedēļas ietvaros notiks arī IX Starptautiskais teātru festivāls „Tālvils 2011”, kas šoreiz veltīts Valkas pilsētas teātra 140 gadu jubilejai.

Kultūras nedēļas programma ir ļoti daudzveidīga – tiek piedāvāta iespēja baudīt foto, mūzikas un teātra mākslu dažādām gaumēm gan ļoti augstā profesionālā līmenī, gan ne mazāk interesantu amatieru sniegumu. Kā allaž, kultūras nedēļa aizsāksies ar dažādu izstāžu atklāšanu – kultūras namā būs aplūkojama fotoizstāde „Mode. Fotofinišs”, porcelāna izstāde „Baltais trauslums”, kā arī mākslinieces Lilitas Postažas piemiņas izstāde „Es esmu ar jums”.  

IX Starptautiskā teātru festivāla „Tālvils 2011” atklāšanas ceremonija – koncerts „Ienāc mūsu pasaulē” būs trešdien, 6.jūlijā plkst.19.30 Valkas pilsētas kultūras nama lielajā zālē. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, kad Valkā viesojās vairāki unikāli teātru kolektīvi, arī šogad būs īstas pērles. Izrāžu parādē piedalīsies Neatkarīgais radošais projekts no Sanktpēterburgas „Alaktīgais Džamba”, V.Kačāļina Novomaskovskas valsts teātris, Maskavas apgabala Puškinas eksperimentālais teātris „Zovetnaja teleška”, Teātris – studija „NAŠ DOM” (Odincova), Gatčinas eksperimentālais teātris – studija „ZA UGLOM”, Tulas Kultūras un mākslas koledžas Tautas teātris „Siņaja ptica”, Dienvidurālu Valsts universitātes Teātris – studija „Manekens” (Čeļābinska), Rjazaņas apgabala Skopinas jauniešu teātris „PREDEL” no Krievijas, Baltkrievijas Valsts kultūras un mākslas universitātes, teātra mākslas katedras Teātris – studija „7 PAVERH” (Minska) no Baltkrievijas, Kijevas akadēmiskais mākslas teātris – studija „SUZIRYA” no Ukrainas, Teātris „MINIMUM” (Viļņa) no Lietuvas, Tartu Studentu teātris „TÜT” no Igaunijas un Ā.Alunāna Jelgavas teātris no Latvijas. Ieeja uz izrādēm – Ls 2,- (pensionāriem, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un bērniem līdz 12 gadu vecumam – Ls 1,-).

Pierobežas kultūras nedēļas ietvaros sestdien, 9.jūlijā no plkst.14.00 Valkas pilsētā notiks II Valkas novada svētki „Novada dižgalds”, kas aizsāksies ar svētbrīdi un aizlūgumu par novada ļaudīm, kuri devušies plašajā pasaulē un garīgās mūzikas koncertu „Divatā”. Koncertā piedalīsies Silga Tīruma (Latvija) un Pjērs Soldano (Francija). Šī gada novada svētku programmā iekļauti vairāki pasākumi, kas notiks pirmo reizi – „Novada dižpāris”, „Novada dižļaudis” Svētku noslēgumā novada amatiermākslas kolektīvi dziedās, dejos, spēlēs teātri, no dārzā izaugušajiem labumiem veidos ēdamgaldu „Valkas novads” un iedegs savu izvēlēto latviešu etnogrāfisko zīmi, kas tiem  palīdzēs ikdienas gaitās, laikā līdz nākamajiem Novada svētkiem.  

 

Papildus informācija
Valkas teātra režisors, festivāla organizators Aivars Ikšelis, 64722360

 

Informāciju sagatavoja
Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

04.07.2011

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031