Kultūras jaunumi

Pirmdien, 2.maijā, plānošanas reģioni saņēma vēstuli no Kultūras ministres Sarmītes Ēlertes ar apstiprinājumu organizēt Latvijas novadu kultūras speciālistu konferenci. Vēstulē Kultūras ministre apliecināja nepieciešamību organizēt Latvijas novadu kultūras speciālistu konferenci, lai pārrunātu jaunumus, kā arī diskutētu par kopējiem problēmjautājumiem kultūras jomā Latvijā.

Pretēji plānošanas reģiona pārstāvju lūgumam, konferenci organizēt tuvākā mēneša laikā, vēstulē Kultūras ministre aicinājusi to pārcelt uz šī gada rudeni, lai rūpīgi sagatavotos gaidāmajām diskusijām, kā arī nodrošinātu pēc iespējas augstāku pasākuma kvalitāti. S. Ēlertes kundze piekrīt plānošanas reģionu nostājai, ka ir pagājis zināms laika posms, kurā notikušas strukturālas pārmaiņas pašvaldībās un valsts sektorā, kā arī aktualizējušies būtiski jautājumi, par kuriem būtu nepieciešams diskutēt un informēt iespējami plašu kultūras speciālistu loku.

Jau ziņots, ka 15. aprīlī, Latvijas plānošanas reģionu pārstāvji nosūtīja vēstuli Kultūras ministrei Sarmītei Ēlertei un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības         ministram Raimondam Vējonim ar aicinājumu izvērtēt iespējas Latvijas kultūras darbinieku konferences organizēšanai. Vēršot ministru uzmanību uz problēmjautājumiem, kas saistīti ar reģionālās kultūrpolitikas attīstības izaicinājumiem un nepietiekamo informācijas apriti Ministrijas, pārstāvniecības iestāžu un kultūras darbinieku starpā, plānošanas reģioni kā novadu interešu pārstāvji aicina ne tikai izvērtēt konferences organizēšanas iespējas, bet arī apliecina savu gatavību piedalīties pasākuma organizēšanā.

Detalizētāka informācija par gaidāmās konferences norisi, darba kārtību un citām saistītām aktualitātēm sekos pēc tuvākā laikā gaidāmās ieinteresēto pušu tikšanās ar Kultūras ministrijas pārstāvjiem.

03.05.2011

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031