Kultūras jaunumi

 21.aprīlī, plkst.19.00 Cēsu 2. pamatskolas zālē (Gaujas iela 45) notiks Franču džeza trio „ Jean Louis" koncerts - pirmais un vienīgais Latvijā.

 Koncertu rīko Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs ar Cēsu novada domes, Francijas kultūras centra Rīgā, Vidzemes plānošanas reģiona atbalstu. 

 

 2006.gadā dibinātais Parīzes Jazzcore trio „Jean Louis" ir šī brīža viena no oriģinālākajām un populārākajām franču eksperimentālā džeza grupām. Joahim Florent (kontrabass), Francesco Pastacaldi (sitaminstrumenti), Aymeric Avice (trompete) spēj klausītāju pārsteigt ar vēl nepieredzētu mūzikas stilu un virzienu sajaukumu, kas glīti iesaiņots džeza formātā.

 Viņu radītajā mūzikā spilgti pamanāma eksperimentālā džeza meistaru John Zorn, Miles Davis ietekme. Tomēr rezultātā šī trio skanējumu nevar sajaukt ar nevienu citu. 

 Piedalījušies festivālos Francijā, ieguvuši godalgotas vietas konkursos, izdevuši albumu, ceļojuši ar saviem koncertiem pa Eiropu, trio „Jean Louis" ir piestājis Cēsīs, lai sagādātu klausītājiem vēl nebijušu ceļojumu skaņu pasaulē. Tas ir jādzird ikvienam.

 Biļetes cena: Ls 3, - ; 2, - (skolēniem, studentiem un pensionāriem)
Biļetes nopērkamas Cēsu Tūrisma informācijas centrā (Pils laukums 9), tār. 64121815

 Vairāk informācijas par Franču džeza trio „ Jean Louis":

www.myspace.com/tranchemusic

http://www.waysidemusic.com/ProductInfo.aspx?productid=TRANCHE%20001

http://liveweb.arte.tv/fr/video/Jean_Louis_en_direct_de_Jazz_a_la_Villette/

 Jau ziņots, ka aprīlis Cēsīs būs džeza un Mākslas dienu zīmē. Mēneša garumā džeza jautrie un rotaļīgie ritmi skanēs CATA Kultūras namā un Cēsu 2.pamatskolā. Pavisam paredzēti četri koncerti. Kā jauns izaicinājums Latvijas mūzikas dzīvē būs džeza opera „Pilsētas romance" ar roka un ambient mūzikas elementiem, grupas "Keksi" un Aļģirda Šuminska muzikālais skudrupūznis ar jaunu programmu, kura saņēmusi plašu publikas atzinību kā viena no labākajām Rock & Roll grupām Baltijā. Sadarbībā ar ārvalstu māksliniekiem divi koncerti - džezs Afro - Carribean Jazz Band (ASV) koncerts un meistarklases, un džeza trio „ Jean Louis" (Francija).

 Džeza koncertu programma:

 13.04. plkst.19.00

Ambientā džeza opera "PILSĒTAS ROMANCE"

Džeza opera ar roka un ambient mūzikas elementiem - jauns izaicinājums Latvijas mūzikas dzīvē. Pilsētas romance" ir trīsdaļīgs koncertuzvedums
Biļetes cena:Ls 2, -; 3, - ; 4, - ; 5, -
CATA Kultūras nams

 21.04. plkst.19.00

Franču džeza trio „Jean Louis" koncerts

Trio ar pārsteidzošu nosaukumu un neparastu instrumentu salikumu (trompete, kontrabass un sitaminstrumenti),pateicoties instrumentu skaņas pastiprināšanai un pārveidošanai, panācis vien sev piemītošu skanējumu.
Biļetes cena: Ls 3, - ;2 - (skolēniem,studentiem,pensionāriem)
(Saglabājot Franču džeza „Jean Louis" koncerta biļeti, nāc bez maksas uz amerikāņu džezu Afro - Carribean Jazz Band!!!)

Cēsu 2.pamatskola

 24.04. plkst.19.00

Afro - Carribean Jazz Band (ASV)

ASV kultūras mēneša ietvaros Latvijā un Cēsīs viesojas un sniedz koncertus un meistarklases Grammy balvas ieguvējs džeza trompetists  Brian Lynch un Afrokubiešu stila džeza grupa no Ņujorkas Universitātes
Biļetes cena: Ls 2, - 

Cēsu 2.pamatskola

 29.04. plkst.19.00

Grupas "KEKSI" un Aļģirda Šuminska muzikālais skudrupūznis Latvijā

Sākot ar 2010.gada 26.martu, grupa Keksi ir nolēmusi sākt savu pirmo koncertu tūri pa Latviju. Pēdējā gada laikā sadarbības rezultātā ar nepārspējamo Lietuviešu dziedātāju Aļģirdu Šuminsku Keksi ir sagatavojuši jaunu programmu, ar kuru saņēmusi plašu publikas atzinību kā viena no labākajām Rock & Roll grupām Baltijā
Biļetes cena: Ls 4,-; 5,-; 6,-
CATA Kultūras nams

 Biļetes uz džeza pasākumiem nopērkamas „Biļešu paradīzes" kasēs

www.bilesuparadize.lv vai Cēsu Tūrisma informācijas centrā (Pils laukums 9)

Biļešu cenas var mainīties, lūdzu sekot līdzi informācijai www.bilesuparadize.lv un pilsētas afišu stendos.

 

18.04.2010

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031