Kultūras jaunumi

Vidzemes plānošanas reģiona „Vidzemes Kultūras programmas 2009" projektu konkursu rezultātā projekts „Vidzemes novada deju svētku „CAUR SIDRABA BIRZI GĀJU" deju atlases un jaunrades konkurss" tika atbalstīts un tam tika piešķirts līdzfinansējums piecdesmit procentu apmērā.

 Projektu izstrādāja un pieteica Priekuļu pagasta padome. Projektu realizējot, Priekuļos notiks jaunu latviešu skatuviskās tautas deju horeogrāfiju iestudējumu konkurss.

Projekta mērķis ir veicināt Vidzemes tautas deju kolektīvu radošo darbību, rosināt horeogrāfus, deju pedagogus, kolektīvu vadītājus jaunrades darbam jaunu, augstvērtīgu horeogrāfiju izveidošanai, iestudēšanai, gatavojoties Vidzemes novada Deju svētkiem 2010. gadā, ko atbalstīs arī Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra.

Projekta ietvaros projekta pieteicēja Priekuļu pagasta padome, projekta aktivitātēs sagatavoja deju konkursu nolikumu, kurā var piedalīties ikviens Latvijā vai ārpus tās robežām dzīvojošs horeogrāfs vai deju kolektīva vadītājs.

Konkursā var pieteikt dejas ar Vidzemes reģionam raksturīgo horeogrāfisko savdabību, latviešu tautas deju un rotaļdeju apdares, skatuves dejas, izmantojot folkloras horeogrāfisko un muzikālo materiālu, kas atspoguļo Vidzemes tradīcijas un dabas savdabīgumu.

Konkursam dejas tiek pieteiktas 2 grupās:

1)      speciāli konkursam veidotas jaunrades horeogrāfijas;

2)      agrāk veidotas horeogrāfijas, kuras pretendē uz Vidzemes reģiona Zelta fonda nosaukumu.

Dejas muzikālā un horeogrāfiskā materiāla pamatā jābūt Vidzemes reģiona tautas mūzikai, tautas mūzikas apdarei vai tautiska rakstura oriģinālmūzikai, kas atspoguļo novada deju un mūzikas kultūru.

Konkursā pieteiktās dejas izpilda atbilstošās grupas deju kolektīvs.

Deju kolektīvi vērtēšanai rādīs deju horeogrāfijas, kas veicinās Vidzemes reģiona horeogrāfiskā mantojuma apzināšanu un jaunrades attīstīšanu, papildinās deju kolektīvu repertuāru un koprepertuāru.

 

24.02.2010

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031