Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Trešdien, 14. augustā, Cesvaines pilī notiks svinīgais pasākums "20 personības 20 gados. Vidzemnieku godināšana 2024", ko rīko Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Europe Direct Vidzeme centru. Pasākums veltīts izcilām personībām, kuras ar savām idejām, iniciatīvām un darbību ir būtiski veicinājušas nozīmīgas pārmaiņas un ilgtspējīgu attīstību Vidzemē kopš Latvijas pievienošanās Eiropas Savienībai un NATO.

Šajā pasākumā tiks godināti 34 ievērojami cilvēki, kuru ieguldījumu novērtējuši viņu kaimiņi, kolēģi un citi vērīgi līdzcilvēki. Starp viņiem ir pašdarbības kolektīvu vadītāji, uzņēmēji, kopienu līderi, pašvaldību darbinieki, mākslinieki, pētnieki, sporta entuziasti un citas sabiedrībai nozīmīgas personības. No šiem nominantiem 20 saņems titulu "20 personības 20 gados. Vidzemnieku godināšana 2024".

Pasākumā piedalīsies pārstāvji no Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā, Vidzemes plānošanas reģiona, Europe Direct Vidzeme centra, Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes un Vidzemes plānošanas reģiona novadu pašvaldībām, kā arī nominantu tuvinieki un pieteicēji, lai izteiktu atzinību tiem, kuri ar savu nesavtīgo darbu un iniciatīvām veicina reģiona attīstību un labklājību, kā arī stiprinājuši Eiropas Savienību un NATO.

Lai saglabātu pasākuma pārsteiguma un svinīguma sajūtu, nominantu un laureātu vārdi tiks publiski atklāti tikai godināšanas ceremonijas laikā. Kandidātus tika aicināts izvirzīt ikviens Vidzemes plānošanas reģiona iedzīvotājs. Kopumā tika saņemti 37 pieteikumi, tostarp četri par vienu kandidātu.  Nominantu skaits no katra novada ir sekojošs: Alūksnes – 2, Cēsu – 4, Gulbenes – 5, Limbažu – 3, Madonas – 8, Ogres – 1, Saulkrastu – 1, Smiltenes – 4, Valkas – 1, Valmieras – 3, Varakļānu – 1, Alūksnes, Gulbenes, Smiltenes kopīgais pārstāvis – 1.

 

Informācijai

2012. gadā Vidzemes plānošanas reģions aizsāka tradīciju lepoties ar tiem, kuri dara un kuriem izdodas, lai parādītu, ka reģionā joprojām ir uzņēmīgi cilvēki, kas tic Vidzemes nākotnei.

Europe Direct ir Eiropas Komisijas informācijas centru tīkls, kas darbojas visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, lai sniegtu bezmaksas informāciju ikvienam iedzīvotājam par ES darbības jomām, kā arī aicinātu ikvienu iesaistīties ES notiekošajos procesos un izmantot iespējas, ko sniedz dalība ES. Centra Europe Direct Vidzeme darbību finansiāli atbalsta Eiropas Komisija. 

 

Informāciju sagatavojusi: Laima Spalva, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, laima.spalva PIE vidzeme PUNKTS lv

 

12.08.2024

Notikumi

«Augusts 2024»
POTCPSSv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031