Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Valmieras muzejā 23.novembrī no plkst.9.00 norisināsies IV zinātniskā konference “Jauno vēsturnieku zinātniskie lasījumi”. Topošie vēsturnieki un citu zinātnes nozaru studenti stāstīs par savu pētījumu rezultātiem, apskatot Latvijas vēsturi dažādos laika posmos. Aicināti visi interesenti!

Pētnieki sniegs savu redzējumu gan par Valmieras arheoloģiju, gan partizāniem Ziemeļrietumvidzemē, par žurnālistu, tostarp arī no Latvijas, darbību Spānijas pilsoņu karā, tāpat varēs uzzināt par pieredzēto Avotiņu paleolīta apmetnē un Makašānu Salenieku kapulaukā un vēl daudz citu stāstu.

Šogad konferencē būs 23 priekšlasījumi, referentiem dodot iespēju akadēmiskā vidē prezentēt savu pētījumu rezultātus un iesniegt rakstus anonīmi recenzētā konferences rakstu krājumā “Jauno vēsturnieku zinātniskie lasījumi”. Valmierā būs iespēja dzirdēt Latvijas Universitātes, Daugavpils Universitātes, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Latvijas Kultūras akadēmijas un Latvijas Mākslas akadēmijas jauno profesionāļu priekšlasījumus.

Apmeklēt konferenci aicināts ikviens interesents. Ir iespēja izvēlēties un noklausīties tikai sev interesējošo lasījumu, vadoties pēc laika plānojuma programmā, kas skatāma Valmieras muzeja mājaslapā https://valmierasmuzejs.lv/. Ieeja bez maksas.

Konference “Jauno vēsturnieku zinātniskie lasījumi” Valmierā norisināsies jau ceturto gadu. Jāpiemin, ka pētījumi pēc katras konferences apkopoti elektroniskā izdevumā, kas pieejams Latvijas Universitātes datubāzē.

Zinātnisko konferenci organizē Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūts un Valmieras muzejs.

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras pilsētas pašvaldības publicitātes vajadzībām.

Informāciju sagatavoja:
Zane Bulmeistare
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece
Mob. tālr.:26443410
 

 

 

 

20.11.2018

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031