Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

No 2018.gada 16. līdz 22.septembrim visā Eiropā norisināsies EIROPAS MOBILITĀTES NEDĒĻA. Tās laikā Eiropas pilsētas un novadi rosina iedzīvotājus automašīnu vietā aktīvāk izvēlēties ilgtspējīgus pārvietošanās veidus – pastaigas ar kājām, riteņbraukšanu un sabiedrisko transportu. 2018.gadā Eiropas mobilitātes nedēļas vadmotīvs ir “multimodalitāte” – dažādu transporta veidu kombinēšana.

Smiltenes novada pašvaldība piedalās Eiropas mobilitātes nedēļas Nacionālajā konkursā, kuras laikā pašvaldība izcels labās prakses piemērus (t.sk. infrastruktūras objektus). Ar Smiltenes novada un citu pašvaldību pieteikumiem var iepazīties www.mobilityweek.eu.

Smiltenes novadā Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros norisināsies sekojošas aktivitātes:

  • 17.septembrī Smiltenes novada izglītības iestādēs 1.klašu skolēni piedalīsies zīmējumu dienā “Diena bez auto”. Zīmējumu izstāde  būs apskatāma skolās visas nedēļas garumā.
  • 18.septembrī Smiltenes novada Pašvaldības policija viesosies novada izglītības iestādēs ar lekciju par drošību uz ielām un ceļiem.
  • 19., 20. un 21.septembrī iedzīvotāji ir aicināti piedalīties akcijā ”Ar velo uz darbu un skolu” -  ikdienas gaitās doties ar velosipēdu, kā arī mudināt kolēģus, draugus un radus  pārvietoties, izmantojot videi draudzīgo transporta veidu. Lai popularizētu braukšanu ar velo,  akcijas dalībniekus aicinām iesūtīt individuālās vai kolektīva fotogrāfijas, norādot vietas nosaukumu un autoru, sūtot  uz e-pastu prese PIE smiltene PUNKTS lv  vai izmantojot WhatsApp aplikāciju uz mobilo tālr.nr. 28334474. Iesūtītās fotogrāfijas tiks publicētas pašvaldības mājas lapā un Facebook lapā. Publicējot fotogrāfijas savos sociālo tīklu profilos, lieto tēmturi #arvelouzdarbu vai #arvelouzskolu. Starp iesūtītajām fotogrāfijām 22.septembrī izlozēsim trīs autorus, kuri saņems pārsteigumu dāvanas no Smiltenes novada pašvaldības. 

  • 22.septembrī, kad tiek atzīmēta diena bez auto, Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs rīko pasākumu “Ieriteņo simtgadē!”. Šoreiz ierasto aktīvo dabas baudīšanu uz velosipēda aizstāsim ar svinīgu velobraucienu svētku drānās pa Smiltenes ielām, nesteidzīgi iepazīstot seno Smilteni tās simtgades priekšvakarā. Pasākuma sākums un noslēgums Kalnamuižā.

Papildus informējam, ka ir iespēja Facebook vietnē “Gudrais pilsētnieks” apskatīt un dalīties ar kampaņas video, kas mudina Latvijas iedzīvotājus izmēģināt dažādus pārvietošanās veidus un to kombinēšanu.

Aicinām sekot līdz informācijai par EIROPAS MOBILITĀTES NEDĒĻAS aktivitātēm pašvaldības mājas lapā www.smiltene.lv!


Marita Mūze
Smiltenes novada domes
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob.tel. 28334474
e-pasts: prese PIE smiltene PUNKTS lv
www.smiltene.lv
http://www.draugiem.lv/smiltenesnovads/
www.facebook.com/SmiltenesNovads
https://twitter.com/SmiltenesNovads

17.09.2018

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031