Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Svinot “Dienu bez auto” un piedaloties Valmieras maratona sešu kilometru garajā distancē “Pastaiga ar mēru”, svētdien, 16.septembrī, Valmierā aizsākās Eiropas mobilitātes nedēļas aktivitātes.

“Diena bez auto” Valmierā šogad tika atzīmēta 16.septembrī, kad uz sportiskām aktivitātēm pulcējas Valmieras maratona dalībnieki. “Pastaigas ar mēru” dalībnieki pauda atbalstu veselīgiem un videi draudzīgiem pārvietošanās veidiem ikdienā. Tādēļ šī distance nebija sacensība, bet gan kājāmgājēja rosinājums videi draudzīgam un fiziski aktīvam dzīvesveidam. Tajā piedalījās gan Valmieras iedzīvotāji ar bērniem un pilsētas viesi, gan pārstāvji no Valmieras pilsētas pašvaldības, Vidzemes Olimpiskā centra, Valmieras Bērnu sporta skolas, kā arī projekta “Sporto visa klase” dalībnieki – Valmieras Pārgaujas sākumskolas 3.E klase. Tālāk braukusī distances dalībniece bija no Madonas.

Eiropas mobilitātes nedēļas aktivitātes turpināsies ar Valmieras Ekoskolu jauniešu zib-akciju “Velosipēds vieno”18.septembrī. Tās laikā jaunieši dosies kopīgā velobraucienā pa pilsētu, iegriežoties daudzdzīvokļu māju kvartālos un pagalmos, lai ar dažādām pagalma spēlēm rosinātu arī daudzdzīvokļu māju iedzīvotājus savos pagalmos svinēt Eiropas mobilitātes nedēļu.

“Ar velo uz darbu” diena šogad tiks atzīmēta, organizējot balsojumu “Velobraucējam draudzīgākais uzņēmējs”. No pirmdienas, 17.septembra, līdz ceturtdienai, 20.septembrim, valmierieši, darba ņēmēji tiks aicināti ieteikt velosipēdistiem draudzīgākos darba devējus, kas tiks sveikti piektdien, 21.septembrī – “Ar velo uz darbu” dienā.

Atbalstot veselībai draudzīgu dzīvesveidu, arī 22.septembrī Valmieras SOS bērnu ciematā notiekošā semināra “Grūtie bērni” organizatori, LBDS Svētdienskolu apvienība sadarbībā ar Valmieras baptistu draudzi aicina semināra dalībniekus uz semināru ierasties videi draudzīgā veidā – ar kājām, velosipēdu, sabiedrisko transportu.

2018.gada Eiropas mobilitātes nedēļas tēma ir multimodalitāte – tā veicina dažādu transporta veidu izmantošanu un kombinēšanu braucieniem pilsētās gan pasažieru, gan preču pārvadāšanai. Tas ļauj pasažieriem pilnvērtīgi izmantot visas to priekšrocības: ietaupīšanu, ātrumu, elastīgumu, ērtības, punktualitāti u.c. Pārdomājot šos jautājumus, valmierieši tiks rosināti izteikt viedokli sociālajos tīklos.

Eiropas mobilitātes nedēļa ir Eiropas iniciatīva, lai mudinātu pilsētas ieviest un veicināt ilgtspējīgus transporta veidus un aicinātu iedzīvotājus izmēģināt alternatīvas automašīnām. 2017.gadā Eiropas mobilitātes nedēļas laikā aktivitātes organizēja 2526 lielas un mazas pilsētas no 50 valstīm. 

 

 

Informāciju sagatavoja:
Līga Bieziņa
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā
Tālr.: 64210682; 26495997

17.09.2018

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031