Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Burtnieku novada pašvaldība izdevusi krāsojamo grāmatu pirmsskolas vecuma bērniem “Zivju dzīve Burtnieka ezerā”. Krāsojot zīmējumus, bērni vienkāršā un saprotamā veidā iepazīst Burtnieka ezerā mītošās zivis, ierauga to daudzveidību, kā arī uzzina, ko zivis ēd un kāds ir barības tīkls ezerā. Grāmatiņas paredzēts izdalīt ikvienam piecgadīgajam un sešgadīgajam bērnam, kurš apmeklē kādu no Burtnieku novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm. 

Krāsojamās grāmatas vāka autore ir Anita Jansone – Zirnīte, bet iekšlapu ilustrācijas zīmējusi Zane Rubene. Abas ir vienisprātis, ka darbs pie grāmatas nav bijis viegls. Pirms zīmējumu radīšanas veikušas Burtnieka ezerā dzīvojošo zivju sugu izpēti, lai to ilustrācijas būtu pēc iespējas reālistiskākas. Grāmatas atvēršanas svētkos pirmsskolas izglītības iestādē “Burtiņš” bērniem bija iespēja grāmatiņas saņemt no mākslinieču rokām.

Grāmata ir labs mācību līdzeklis, ar kuru strādāt pirmsskolas izglītības iestādēs. PII “Burtiņš” audzēkņiem grāmatiņu bija iespēja iepazīt pirmajiem. Gatavojoties grāmatas atvēršanas svētkiem, tie devās uz dabas izglītības centru “Vecupītes”, kur nodarbībā iepazina zivis un citas dzīvās radības, kas mīt ūdenī, lai, saņemot grāmatiņu, ar lielāku izpratni varētu izkrāsot zivju ilustrācijas. Burtnieku novada pašvaldība līdzīgi aicina rīkoties gan pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogus, gan vecākus, jo katram zīmējumam ir savs stāsts, kuru kopā ar bērnu atklāt un izstāstīt.

Krāsojamo grāmatu “Zivju dzīve Burtnieka ezerā” Burtnieku novada pašvaldības izstrādājusi Zivju fonda pasākuma “Sabiedrības informēšanas pasākumi par zivju resursu pētījumiem, to racionālu un saudzīgu izmantošanu, atražošanu un aizsardzību, arī publicistikas izdevumi, mācību vai izziņu literatūra, informatīvi izglītojoši televīzijas raidījumi un radioraidījumi” projekta “Sabiedrības informēšanas pasākumu īstenošana par Burtnieka ezeru” ietvaros.

Informāciju sagatavoja:
Edīte Stērste,
Burtnieku novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr. 20219631, e-pasts: prese PIE burtniekunovads PUNKTS lv

04.12.2017

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031