Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Novembra vidū pie Augšlīgatnes pamatskolas, pateicoties “Latvijas Mobilā Telefona” (LMT) finansējumam, tika atklāta jaunuzceltā lapene – nojume.  Šī ir viena no iecerēm, kas konkursā “LMT Latvijai” iedzīvotāju balsojumā guva uzvaru Līgatnes novadā. Nojume šobrīd pieejama visiem Līgatnes iedzīvotājiem, bet jo īpaši – skolai mācību procesu organizēšanai ārpus telpām.

“Laikā, kad dominē virtuālā dzīve, kurai pat uzticīgi reizēm kalpojam, paliekot pie zilā ekrāna, dabas vide ar tās noslēpumaino daudzveidību it kā pazūd no mūsu apziņas. Lai aicinātu uz visdažādākajām aktivitātēm dabā, radās iecere izveidot pieturas un iedvesmas punktu. Neizvēlējāmies vieglāko ceļu – idejas smēlāmies no bērnu vēlmēm zīmējumos, kamdēļ meistariem nācās pamatīgi pacensties, lai kopīgi radītās idejas iedzīvinātu,” stāsta projekta autore Nikola Kavala, piebilstot, ka lapenē ir pat Laimes slotiņa, kas radusies nejauši.

Nojumi iespējams izmantot dažādu mācību priekšmetu apgūšanā un āra pasākumu organizēšanā. Tā atrodas uz kalna, kas ziemā pārtop par ragaviņu trasi. Tāpat apkārt ir arī burvīgs dabas reljefs, kas aicina šeit pabūt ciemiņus, atvilkt elpu pirms ceļa. Bet blakus – tūristu taka uz upi, kas vēl jāatjauno.

Lai ieceres svinīgās atklāšanas rītu pavadīja apmācies un lietains laiks, cilvēki ieradās ar starojošām acīm. Klātienē piedalījās pārstāvji no Līgatnes novada domes, LMT, skolas bērni un skolotāji, kā arī vietējie iedzīvotāji un muzikants no Āraišiem.

“Šķiet, novembris ir “visaudzinošākais” mēnesis gadā. Tajā koki atkailinās, redzamas top tikai to neatkārtojamās zaru formas. Dabas ritms cilvēkam šajā laikā palīdz nomest lieko un satikties ar sevi. Izmantosim mums paredzēto laiku izzinot, baudot, mijiedarbojoties ar dabu mums apkārt un cilvēkiem līdzās! Lai atklājumiem bagāts šis laiks,” vēl N.Kavala.

Sirsnīgs paldies visiem vietējiem iedzīvotājiem un pateicība citu novadu iedzīvotājiem, kuri atbalstīja! Paldies meistariem par atvērtību un ieguldīto darbu, bet jo īpaši LMT par finansiālo atbalstu, bez kura iecere nebūtu īstenota!

 

Informāciju sagatavoja:
Nikola Kavala
Projekta “Lapene – nojume pie Augšlīgatnes pamatskolas” vadītāja
E-pasts: nikolak PIE inbox PUNKTS lv
Tālr.: 26535109

29.11.2017

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031