Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Bijušās Valmieras Mākslas skolas akmens ēka Mākslinieku ielā 2 pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal tiks apdzīvota. Sadarbībā ar Valmieras Jaunatnes centru “Vinda” (VJC “Vinda”) tajā tiks veidota Jauniešu māja.

“Jauniešu rezidencē notiks ne tikai organizēti pasākumi, meistarklases, sarunu vakari. Ikviens būs laipni gaidīts, lai atrastu domubiedrus, rakstītu projektus, kurus īstenot gan Valmierā, gan ārpus Latvijas robežām. Jaunieši varēs aktīvi un lietderīgi pavadītu brīvo laiku: spēlēt galda tenisu, novusu u.c. spēles, kopā muzicēt, notiks jauniešu domes/iniciatīvas grupas sanāksmes, kur tiks plānoti un organizēti kultūras, sporta, izklaides pasākumi. Mājas kapacitāte un aprīkojums nodrošina arī viesu uzņemšanu un draudzēšanos ar jauniešiem no citām pilsētām,” stāsta VJC “Vinda” direktore Sanita Loze.

Telpu nepieciešamība gan jauniešu, gan speciālistu darbā ar jauniešiem dienaskārtībā bija jau ilgāku laiku. “Tiekoties ar jauniešiem forumos, vairākkārt ir izskanējusi vēlme par vietu Valmierā, kur satikties, neformālā gaisotnē izrunāt risinājumus dažādiem problēmjautājumiem un kalt plānus jaunām idejām, pasākumiem. Arī citu pašvaldību pieredzē esam guvuši apstiprinājumu, ka šādas jauniešu mājas vai jaunatnes centri tiek veidoti visā Latvijā, neiekļaujot tos interešu izglītības iestādē, kur tiek īstenotas interešu izglītības programmas pedagogu vadībā. Jauniešu māja ir vieta, kur pamatdarbība vairāk ir vērsta uz darbu ar jaunatni. Valmieras jauniešiem ir nepieciešamas plašas telpas savu iniciatīvu īstenošanai. Citu pašvaldību pieredze rāda arī to, ka darbs ar jauniešiem iegūst pavisam citu atdevi pēc tam, kad šādas telpas tiek izveidotas. Uzskatām, ka Valmierā tādas noteikti ir nepieciešamas, lai jaunieši nedalītos mazās grupiņās, bet darbotos kopā,” skaidro S.Loze.

Plānots, ka ēkā būs vieta, kur īstenot pašu izstrādātās idejas, piemēram, rīkojot kino vakarus, mūzikas festivālus. Ēka Mākslinieku ielā 2 būs arī vienkārši satikšanās vieta jauniešiem, pavadot kopā laiku, atrodot domubiedrus.

Jau oktobrī jaunajās telpās ir paredzēta informatīvā sanāksme jauniešu organizācijām, stāstu vakars par uzņēmējdarbību, draudzīgas sarunas, kā arī Visu svēto dienas atzīmēšana. Novembrī gaidāms “Iedvesmu kosmoss jauniešiem”, kā arī tiks plānots forums, un decembrī – jau par tradīciju kļuvušais pasākums “Jauniešu Gada balva 2017”, kā arī notiks gatavošanās Ziemassvētkiem.

VJC “Vinda” pārvaldībā nodot nekustamā īpašuma daļu Mākslinieku ielā 2 tika nolemts Valmieras pilsētas pašvaldības 28.septembra domes sēdē.

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

Valmieras pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Mob. tālr.:26443410

 

11.10.2017

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031