Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Ceturtdien un piektdien, 17. un 18. augustā, Valmierā norisinājās Latvijas Tirgotāju asociācijas izbraukuma sēde.

Pirmajā viesošanās dienā asociācijas biedri apmeklēja uzņēmumus SIA “VALPRO”, “Wunder Latvia” un SIA “Milda KM”. Savukārt piektdien notika sēde, kurā tika apspriesta nodokļu reforma, dažādi ar tirdzniecību saistīti jautājumi, tika runāts par darbaspēka trūkuma problēmām, nepieciešamajām izmaiņām administratīvajās procedūrās, kas atvieglotu tirgotāju darbu, kā arī par iespējām samazināt nelegālo tirdzniecību.

“Valmieru vēlējāmies apmeklēt, jo šeit maijā notika Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.–2020.gada plānošanas perioda uzraudzības komitejas sēde. Redzam, ka Valmiera pieejamo finansējumu plāno mērķtiecīgi un iedzīvotāju interesēs, kā arī, skatoties no saimnieciskās puses, tiek domāts, kā struktūrfondu līdzekļus ieguldīt, lai nodrošinātu lielāko iespējamo atdevi,” atzina Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs.

“Galvenokārt diskutējām par nodokļu reformu. Ja runājam par darbaspēka nodokļiem, reforma neko neatrisina. Arī ienākumi netiek izlīdzināti. Uzskatām, ka ir jābūt kardinālām pārmaiņām, kā tas bija Igaunijā, samazinot tās izmaksas, kas “gulstas” uz budžeta un sevi neattaisno,” stāsta H.Danusēvičs.

Diskusijās biedri apsprieda arī par nepieciešamajām rīcībām zādzību skaita tirdzniecības vietās samazināšanai, vērtēja kases aparātu reformu, par kuru sūdzību asociācija iesniegusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā un Eiropas Komisijā. Runājot par darbaspēka trūkumu, biedri norādīja, ka valstij nepieciešams piedāvāt mācību iespējas to profesiju apguvei, pēc kuras ir pieprasījums konkrētajā reģionā. Apspriesta arī rīcība godīgas tirdzniecības atbalsta pasākumiem. “Ar priekšlikumiem vēršamies institūcijās, kas tiesīgas izskatīt konkrētos jautājumus, sekojam līdzi to izpildei. Piemēram, bezdarbnieku pabalsta maksāšanas kārtībā panācām izmaiņas, ka tiek samazināts pabalsta izmaksāšanas laiks, ja ir darbavieta, bet cilvēks to nepieņem,” skaidro H.Danusēvičs.

Izbraukuma sēde notiek reizi gadā, biedriem izvēloties apmeklēt dažādus Latvijas reģionus.

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

Valmieras pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Mob. tālr.:26443410

18.08.2017

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031