Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

2017.gada 5.augustā ar pirmo turnīru atklāts Vaidavas disku golfa laukums. Tas ierīkots projektā “Atpūties Vaidavas ezera pludmalē”, ko finansē Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.- 2020. gadam apakšpasākuma “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” ietvaros. Netālu izveidots arī bērnu rotaļu laukums un uzstādītas divas pārvietojamās biotualetes.

 

Pēdējos gados disku golfs kā aktīvās atpūtas veids Latvijā kļuvis populārs. Tā ir aizraujoša un aktīva spēle visai ģimenei, draugu pulciņam, darba kolektīvam, to var spēlēt no bērnības līdz pat sirmam vecumam. Disku golfa spēlēšanai nav nepieciešama īpaša fiziskā sagatavotība vai speciāls inventārs.

Šī spēle tiek spēlēta līdzīgi tradicionālajam golfam, tikai bumbiņas vietā, kas jāiesit bedrītē, šeit jāmet disks un jātrāpa speciālā grozā ar pēc iespējas mazāku metienu skaitu. Vaidavas disku golfa laukumā pieejami seši grozi. Spēlējot disku golfu, nav nepieciešams speciāls apģērbs, tomēr iesakām vilkt pastaigai dabā un pārgājieniem piemērotu apģērbu un apavus. Pavasaros un rudeņos, kā arī, ja ilgstoši lijis lietus, noteikti noderēs gumijas zābaki.

Vaidavas disku golfa laukums interesentiem ir brīvi un bez maksas pieejams diennakts gaišajā laikā visa gada garumā, izmantojot publiski pieejamo teritoriju, tajā uzstādītos elementus- grozus un individuālo, personīgo aprīkojumu- disku golfa diskus u.tml. Lai izmantotu Kocēnu novada pašvaldībai piederošos disku golfa diskus, Vaidavas disku golfa laukuma izmantošana jāpiesaka vismaz vienu diennakti iepriekš, e-pastā turisms PIE kocenunovads PUNKTS lv. Arī domei piederošo disku golfa disku izmantošana, iepriekš piesakoties, laukumā Vaidavā ir bez maksas. 

Jāpiebilst, ka disku golfs un rotaļu laukums papildinās pēdējos gados attīstīto ezera teritorijas atpūtas infrastruktūru - jau otro gadu Vaidavas ezera krastā darbojas “Valmiermuižas vasarnīca”, kas atpūtniekus priecē ne tikai ar atspirdzinošiem dzērieniem, bet arī mierpilniem vasaras vakaru koncertiem. Savukārt iespēju iepazīt Vaidavas ezeru no laivas vai SUP dēļa piedāvā “Aktīvā tūrisma centra EŽI” vasaras filiāle “Vaidaveži”.

 

 Informāciju sagatavoja:

Kocēnu novada domes

Attīstības nodaļas vadītāja

Inese Pabērza

Mob.tel.: 26418755

E-pasts: medijiem PIE kocenunovads PUNKTS lv

09.08.2017

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031