Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

No šī gada 11. līdz 13. augustam Smiltenes novada “Zadiņos” norisināsies ceturtais Latvijas Permakultūras festivāls, kura mērķis ir atbalstīt jaunus cilvēkus un ģimenes, kas vēlas uzsākt/atsākt dzīvi ārpus lielpilsētas un padarīt savu dzīvesveidu ilgtspējīgāku. 12. augusta vakarā, pulksten 21:30, biedrība “Zemes draugi” piedāvās noskatīties dokumentālo filmu “Present simple” par pāri, Veroniku un Marku, kuri uzsāka vienkāršu dzīvi ārpus pilsētas, tuvāk dabai un savām vērtībām.

 

Filma “Present simple” atbild uz cilvēciskiem jautājumiem par to, vai ir iespējama vienkāršāka un, kas svarīgi, citādāka dzīve nekā tā, ko pazīstam ikdienas pilsētas steigā. Veronika un Marks strādāja un dzīvoja Briselē, līdz izlēma atteikties no patēriņa dzīves pilnībā un pievērsties pašizaudzētai pārtikai, kopt zemi saskaņā ar dabu, bioloģiskās lauksaimniecības un permakultūras principiem. “Present simple” šobrīd nav iespējams noskatīties citviet, kā tikai “Zemes draugu” organizētos filmas ekranizējumos. Pēc filmas notiks diskusija.

Permakultūras festivāla rīkotāju ilgtermiņa mērķis ir izveidot plašāku savstarpēja atbalsta tīklu tiem, kas vēlas uzsākt/atsākt dzīvi reģionos un saimniekot reģeneratīvi. Nevis videi draudzīgāk, bet vispār neradīt videi kaitējumu un to pat uzlabot. Mainīties ar laiku, nevis ar naudu. Globālo vides un ekonomisko risku kontekstā ir fundamentāli svarīgi, lai pastāvētu iespējas palielināt savu neatkarību, ilgtspējību un pašpietiekamību gudri un daudzveidīgi saimniekojot laukos. Tādēļ aicinām visus interesentus uz ceturto Latvijas Permakultūras festivālu kā iespēju tālāk spert šādus soļus kopā, mācīties un atbalstīt vienam otru.

Vairāk informāciju, sīkāku festivāla programmu un pieteikšanās formu variet atrast festivāla mājas lapā http://sol-mi-permakultura.blogspot.com/.

Filma “Present simple” tiek rādīta projekta “Ilgtspējas skola” ietvaros, kas norisinās pateicoties ES programmas Attīstības izglītībai un informētības veicināšanai, kā arī Sabiedrības integrācijas fonda finansiālajam atbalstam. Šis finansējums ļauj projektam Ilgtspējas skola īstenot neformālās izglītības aktivitātes 20 ES dalībvastīs, lai to pilsoņu vidū attīstītu kritisku izpratni un sekmētu apzinātu rīcību attiecībā uz svarīgākajām attīstības, vides un sociālā taisnīguma problēmām, ar kurām šobrīd saskaras cilvēki un visa pasaule. Šīs un citas projekta informācijas vai pasākumu saturs neatspoguļo finansētāja viedokli un par to atbildīgs tikai projekta īstenotājs.

31.07.2017

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031