Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

2017.gada 15.jūlija trīs Kocēnu novada zemnieku saimniecībās norisināsies vēl nebijusi aktivitāte- projekts “Tava veldze laukos”. Šajā dienā z/s “Mežiņi”, z/s “Vecpodnieki” un z/s “Silkalni” vienlaikus norisināsies lauku darbu talkas, kurās pieteikties un līdzdarboties var ikviens interesents, kurš vēlas daļu no savas brīvdienas pavadīt lauku vidē, paveicot noderīgu darbu.

Talka jau izsenis kalpojis kā lielisks kopā būšanas pasākums, kurā pulcējas gan visa ģimene, gan kaimiņi un draugi. Kopā būšanas talkas z/s “Silkani” ietvaros, vācot dažādus ziedus un zālītes, dalībniekiem būs iespēja nobaudīt dabas smaržu un ziedu burvīgo krāšņumu. Atpūtas brīžos saimniece pastāstīs un parādīs tinktūru demonstrējumus, kā arī ļaus nobaudīt veselīgas zāļu tējas.

Z/s “Mežiņi” piedāvās apskatīt dažādas trušu šķirnes un aicinās palīdzēt siena vākšanā, malkas kraušanā un mājputnu vietu sakopšanā. Atelpas brīžos talkotājiem būs iespēja pārbaudīt savus spēkus orientēšanās sacensībās.

Kopā būšanas talka “Vecpodniekos” sniegs iespēju izbaudīt senatnīgo lauku atmosfēru un palīdzēt saimniecības mājas, kas ģimenei pieder jau 300 gadus, atjaunošanas darbos. Palīdzīgas darba rokas nepieciešamas saimniecības teritorijas uzkopšanas darbos, zāles pļaušanā, malkas ciršanā un pie mājas iekšdarbiem (grīdas likšana u.c.). Īpaši gaidīti palīgi, kuri spēj senām mēbelēm un pūra lādēm piešķirt otro dzīvību.

Talku noslēgumā paredzētas gan sarunas un dziesmas pie ugunskura, gan latvju melnās pirtiņas baudīšana (z/s “Vecpodnieki”). Pagarinot lauku burvību un kopā būšanas sajūtu, z/s “Silkalni” un z/s “Vecpodnieki” ir iespējams nakšņot savās līdzi paņemtajās teltīs, par to iepriekš paziņojot organizatoriem.

Talkošanai nepieciešams ērts apģērbs (atbilstoši laikapstākļiem), ērti, vēlams slēgti, apavi, galvassega (cepure, lakatiņš), darba cimdi, šķēres vai nazītis, pretiedeguma krēms un aizsarglīdzeklim pret odiem. Dodoties uz z/s “Vecpodnieki”, vēlams līdzi ņemt arī pirts lietas. Pusdienas sanākušajiem tiks nodrošinātas, bet atpūtas pauzēs noderēs kāds līdzi paņemts enerģijas batoniņš un ūdens pudelīte.

Ierašanās laiks saimniecībās ~plkst. 12.00. Aptuvenais talkošanas laiks ir 3 – 5 stundas. Papildus informācija un pieteikšanās: šeit un https://www.facebook.com/TavaVeldzeLaukos/.

Pasākums – bezmaksas.

Projektu “Tava veldze laukos” organizē Kristiāna Zvezdiņa sadarbībā ar biedrību Go Beyond, atbalsta Kocēnu novada dome.

06.07.2017

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031