Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

16.maijā Valmieras Kultūras centrā notika projekta STROM II ietvaros organizēts mācību seminārs “Kopīga rīcība cilvēku tirdzniecības novēršanai”.

STROM II ir starptautisks projekts, kā mērķis ir stiprināt pašvaldību kapacitāti cilvēku tirdzniecības novēršanai un palīdzības sniegšanā cilvēku tirdzniecības upuriem, divās pašvaldībās Latvijā praktiski ieviešot STROM projekta ietvaros izstrādātas vadlīnijas.

Semināru vadīja biedrības “Centrs MARTA” vadītāja un projekta eksperte Iluta Lāce, juriste Zane Zvirgzdiņa un psiholoģe, psihoterapeite Nikola Dzina.

Semināram aicināti pieteikties bija pārstāvji, kuri iepriekš piedalījās starpnozaru diskusijā, kā arī nevalstisko organizāciju un Sociālo dienestu pārstāvji no Vidzemes.

Seminārā piedalījās Valmieras pilsētas pašvaldības Sociālo lietu pārvaldes, Valmieras bāriņtiesas, Nodarbinātības valsts aģentūras Valmieras filiāles, nodibinājuma “Centrs Valdardze”, Vidzemes reģionālās Valsts darba inspekcijas (arī no Gulbenes sektora), Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja un Valmieras iecirkņa Kārtības policijas nodaļas, nodibinājuma “Fonds “Iespēju tilts”” pārstāvji, kā arī Kocēnu, Valkas un Strenču novadu Sociālo dienestu pārstāvji.  

Dalībnieki tika instruēti par to, kas ir cilvēku tirdzniecība, tās definīcija un formas, kā atpazīt cilvēku tirdzniecības upuri. Tāpat tika apspriesta ievainojamība un vide, kas pieļauj cilvēku tirdzniecību, kā arī sniegti padomi, kā rīkoties rodoties aizdomām par cilvēku tirdzniecības iespējamību. Seminārā tika veikta arī cilvēku tirdzniecības gadījumu analīze, diskutēts par atbalsta rīcības modeļiem upurim un sadarbību ar pašvaldībām, valsti un arī starptautiskā līmenī.  

Jāpiemin, ka nākamais mācību seminārs paredzēts 30.maijā.

Projekta koordinators/projekta vadošais partneris: Baltijas jūras valstu padomes darba grupa cīņai pret cilvēku tirdzniecību (CBSS TF-THB), kā arī NVO “Living for Tomorrow” (Igaunija), Latvijas Republikas Iekšlietu ministrija, Lietuvas Republikas Iekšlietu ministrija, Sarkanā Krusta Sanktpēterburgas birojs (Krievija).

Projektu līdzfinansē Zviedrijas institūts, Ziemeļu Ministru padome un Latvijas Republikas Iekšlietu ministrija.

Projekts ilgst līdz 2017.gada 30.septembrim.

Plašāka informācija par projektu pieejama pie koordinatores Valmieras pilsētas pašvaldībā – Sociālo lietu pārvaldes Sociālā atbalsta nodaļas vadītājas Ivetas Sokolas-Sokolovas, zvanot pa tālruni 64210688 vai rakstot e-pastu iveta.sokolova PIE valmiera PUNKTS lv, kā arī mājaslapā www.cilvektirdznieciba.lv

Informāciju sagatavoja:

Liene Zālīte

Valmieras pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste

Mob. tālr.: 22464113

 

 

17.05.2017

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031