Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Pašmāju IT nozares koncerns “Draugiem Group” piektdien, 12.maijā, izziņoja, ka atklās pirmo Latvijas reģionālo atzaru – filiāli Cēsīs.

“Draugiem Group” runasvīrs Jānis Palkavnieks paziņojumu par filiāles atklāšanu Cēsīs veica Cēsu pirmajā IT nozares tikšanās pasākumā “Cēsis IT meetup”, ko organizēja Rīgas Tehniskās universitātes Cēsu filiāle (RTU CF) un koprades māja “Skola6”, vienlaikus izziņojot vairākas amatu kategorijas, kurās pieejamas vakances.

Kā nākamie “Draugiem Group” Cēsu darbinieki tiek meklēti programmētāji, klientu atbalsta speciālisti ar lieliskām angļu valodas zināšanām un grafiku apstrādes speciālisti. Informācija par vakancēm pieejama mājaslapā draugiemgroup.com/work.

Pēc Palkavnieka teiktā, izšķirties par Cēsu filiāles atklāšanu nav bijis grūti, jo teju puse grupas darbinieku esot no Vidzemes, un vairāki – tieši no Cēsīm. Turklāt sadarbībā ar RTU CF pērn tieši Cēsīs sākta aplikāciju izstrādes apmācības programma.

Pagaidām, kamēr to atļaušot cilvēku skaits, filiāle savu mājvietu radīs “Skola6”, bet tiklīdz radīsies nepieciešamība, filiāli plānots paplašināt.

“Mūsu grupas piemērs rāda, ka Cēsis ir talantīgu un domājošu cilvēku kalve, tāpēc esam priecīgi, ka savu pirmo reģionālo filiāli varam veidot tieši šeit,” akcentē “Draugiem Group” dibinātājs un līdzīpašnieks, cēsnieks, Agris Tamanis, piebilstot, ka “izsludinātie amati nav ierobežoti skaitā – grupā atradīsies darbs ikvienam spējīgam un zinātkāram speciālistam, kurš vēlas sevi pierādīt”.

“Draugiem Group” runasvīrs uzsvēra, ka Cēsu filiāles darbiniekiem būs tieši tie paši bonusi, kas darbiniekiem Rīgā – bezmaksas pusdienas un rekreācijas aktivitātes, elastīgs darbalaiks, labi aprīkotas darbavietas un ārzemju komandējumi, iepazīstot koncerna darbu ārvalstīs.

“Šis ir lielisks signāls Cēsu un cēsnieku varēšanai! Esmu drošs, ka filiāle augs plašumā, jo iespēja strādāt lielā un starptautiskā uzņēmumā, vienlaikus izbaudot Cēsu dzīves vides sniegtās priekšrocības būs vilinoša ne vien esošajiem un bijušajiem cēsniekiem, bet arī tiem talantiem, kuri, iespējams, līdz šim tikai apsvēra pārcelšanos uz Cēsīm,” saka Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs.

Kā norāda Rozenbergs, pašvaldība strādās sadarbībā ar “Draugiem Group”, lai nodrošinātu visu nepieciešamo atbalstu veiksmīgai filiāles attīstībai.

“Draugiem Group” ietilpst 11 dažādi uzņēmumi, kuros strādā vairāk nekā 360 darbinieki Latvijā un ASV. Grupas apgrozījums pērn bijis 22,86 miljoni eiro, peļņa – 2,36 miljoni eiro.

“Cēsis IT meetup” notiek Eiropas Strukturālo un investīciju fondu mērķa “Eiropas teritoriālā sadarbība” programmas URBACT III projekta “TechTown” gaitā.

 

Informāciju sagatavoja:

Kārlis Pots,

Cēsu novada pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītājs

Tālr.: 27885220; e-pasts: karlis.pots PIE cesis PUNKTS lv

12.05.2017

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031